Home

MOOC op hbo-niveau

Dit project draagt bij aan de realisatie van Doel 10

Kennisverspreiding. Dat was de droom die het Centre of Expertise Biobased Economy voor ogen had toen het idee voor een Massive Open Online Course werd geopperd. Een online cursus over een nieuwe economie die niet draait op fossiele brandstof, maar op biomassa. Een cursus die voor iedereen, op elke plek toegankelijk is: van internationale student, tot Nederlandse professional.

Het Centre of Expertise Biobased Economy is een samenwerkingsverband van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences; en zij werken samen met o.a. de Biobased Delta en Provincie Zeeland. Het resultaat van de MOOC? 820 deelnemers uit 13 landen. Alleen al in de eerste ronde.

Lees meer en bekijk het filmpje over dit voorbeeld op www.wijzijnkatapult.nl.

Deze case is een voorbeeld van doel 10 van het Techniekpact: Afstemming tussen ho-instellingen met bedrijfsleven en binnen het ho, en meer aandacht voor internationaal en technisch talent. 

MEER CASES BIJ DOEL 10

ONDERWERP: HBO/WO

Doel 10

Centre of Expertise Food

Centre of Expertise Food is een publiek-privaat samenwerkingsverband van vier hogescholen die samen met het bedrijfsleven toegepast onderzoek uitvoeren naar actuele vraagstukken in de voedselindustrie.

ONDERWERP: HBO/WO MBO

Doel 10

Programma 'Werken en leren met energie'

Met dit programma ondersteunt Expertisecentrum SEECE niet-technici in hun zoektocht naar een loopbaan in de energiesector

ONDERWERP: HBO/WO

Doel 10

MOOC op hbo-niveau

Kennisverspreiding. Dat was de droom die het Centre of Expertise Biobased Economy voor ogen had toen het idee voor een Massive Open Online Course werd geopperd.