Home

foto: Koen Mentink, directeur Hittech Bihca

Opleiden is voorwaarde voor innovatie

Dit project draagt bij aan de realisatie van Doel 12

De afgelopen jaren wist Hittech Bihca, ondanks de economische crisis, een flinke groei te realiseren. Innovatie is hierbij de sleutel tot succes: “Succesvol veranderen lukt alleen in nauwe samenwerking met je klanten, leveranciers én je eigen medewerkers.”

Jaarlijks investeert Hittech Bihca 40.000 euro in het opleiden en ontwikkelen van het eigen personeel: opleiden staat hoog in het vaandel. Als je opleiden als bedrijf niet stimuleert, maak je jezelf overbodig.

Om te blijven groeien is het daarnaast ook van groot belang om de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven te verbeteren, ook hierin heeft HIttech mooie stappen gezet.


Bron: Stichting A+O Metalektro.
Lees meer op de website.

Deze case is een voorbeeld van doel 12 van het Techniekpact: Vakkrachten behouden door te investeren in duurzame inzetbaarheid van technici.

MEER CASES BIJ DOEL 12

ONDERWERP: MOBILITEIT

Doel 12

Technisch Talent Werkt

Dit project in Noord-Holland heeft als doel om werkzoekende technische vakmensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen en tegelijk ondernemers te helpen hun vacatures gericht te vervullen.

ONDERWERP: MBO MOBILITEIT

Doel 12

Opleidings- en innovatiecentrum Technicampus Stedendriekhoek

Mbo-studenten worden BBL opgeleid voor de bouw-, metaal- en installatiesector.

ONDERWERP: MOBILITEIT

Doel 12

Sectorplan Maritieme Techniek

In de regio Rotterdam, Drechtsteden en Gorinchem werken overheid, onderwijsinstellingen en bedrijven samen om de instroom in de technische sector te bevorderen.

ONDERWERP: MOBILITEIT

Doel 12

Techniek geen mannenbolwerk bij Bradford

Bij high-tech bedrijf Bradford is 25 procent van het personeel vrouw, ook in technische functies.