Home

foto: Foppe Atema, directeur Goma

Robotisering is stimulans voor werkgelegenheid in Metalektro

Dit project draagt bij aan de realisatie van Doel 12

Critici vrezen dat robotisering ten koste gaat van banen. Het Gelderse bedrijf Goma laat echter het tegendeel zien: “Automatisering en robotisering heeft ons meer klanten en meer werkgelegenheid opgeleverd. Het is een noodzaak om te overleven in een competitieve markt.”

De oprichters hadden het al in hun genen om te automatiseren, sinds de oprichting zijn er dan ook flinke investeringen gedaan. Dit jaar viert het bedrijf haar 55-jarig bestaan.

De boodschap van Goma is duidelijk: “Zorg dat je de boot niet mist als het gaat om robotisering. En als je investeert in robots, koester dan ook je oude vaklieden. Je hebt ook mensen nodig die gevoel voor materiaal hebben, die weten wat je met het materiaal wel of niet kunt. Want alleen met de aanschaf van robots ben je niet.”


Bron: Stichting A+O Metalektro.
Lees meer op de website.

Deze case is een voorbeeld van doel 12 van het Techniekpact: Vakkrachten behouden door te investeren in duurzame inzetbaarheid van technici.

MEER CASES BIJ DOEL 12

ONDERWERP: MOBILITEIT

Doel 12

Technisch Talent Werkt

Dit project in Noord-Holland heeft als doel om werkzoekende technische vakmensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen en tegelijk ondernemers te helpen hun vacatures gericht te vervullen.

ONDERWERP: MBO MOBILITEIT

Doel 12

Opleidings- en innovatiecentrum Technicampus Stedendriekhoek

Mbo-studenten worden BBL opgeleid voor de bouw-, metaal- en installatiesector.

ONDERWERP: MOBILITEIT

Doel 12

Sectorplan Maritieme Techniek

In de regio Rotterdam, Drechtsteden en Gorinchem werken overheid, onderwijsinstellingen en bedrijven samen om de instroom in de technische sector te bevorderen.

ONDERWERP: MOBILITEIT

Doel 12

Techniek geen mannenbolwerk bij Bradford

Bij high-tech bedrijf Bradford is 25 procent van het personeel vrouw, ook in technische functies.