Home

foto: Pernel van Riet, projectleider productgroep zonnesensoren bij Bradford

Techniek geen mannenbolwerk bij Bradford

Dit project draagt bij aan de realisatie van Doel 12

Bij high-tech bedrijf Bradford is 25 procent van het personeel vrouw, ook in technische functies. Deze diversiteit zorgt voor verschillende invalshoeken en goede discussies.

Vrouwen zijn over het algemeen sneller conservatief en behoudend in bijvoorbeeld planning en budgetten. Mannen nemen wellicht vaker grotere risico’s. Voor beiden valt iets te zeggen. Een combinatie ervan is dan ook het beste van beide werelden.

Tip

  • “Begin gewoon eens met het aannemen van iemand die niet in de lijn der verwachting ligt. Maak die cultuuromslag. Het zal niet zonder slag of stoot gaan, maar het is belangrijk van dat old boys network af te stappen. Met alleen maar mannen op de apenrots doe je je bedrijf absoluut tekort.”


Bron: Stichting A+O Metalektro.  
Lees meer op de website.

Deze case is een voorbeeld van doel 12 van het Techniekpact: Vakkrachten behouden door te investeren in duurzame inzetbaarheid van technici.

MEER CASES BIJ DOEL 12

ONDERWERP: MOBILITEIT

Doel 12

Technisch Talent Werkt

Dit project in Noord-Holland heeft als doel om werkzoekende technische vakmensen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen en tegelijk ondernemers te helpen hun vacatures gericht te vervullen.

ONDERWERP: MBO MOBILITEIT

Doel 12

Opleidings- en innovatiecentrum Technicampus Stedendriekhoek

Mbo-studenten worden BBL opgeleid voor de bouw-, metaal- en installatiesector.

ONDERWERP: MOBILITEIT

Doel 12

Sectorplan Maritieme Techniek

In de regio Rotterdam, Drechtsteden en Gorinchem werken overheid, onderwijsinstellingen en bedrijven samen om de instroom in de technische sector te bevorderen.

ONDERWERP: MOBILITEIT

Doel 12

Techniek geen mannenbolwerk bij Bradford

Bij high-tech bedrijf Bradford is 25 procent van het personeel vrouw, ook in technische functies.