Home

HBO/WO // leren in de techniek // MBO // Nieuwsbrief

170 studenten beleven circulaire bouweconomie

De ontwerpwedstrijd SLIMCirculair '18-'19 voor studententeams organiseerde op 23 januari de landelijke excellencedag in Ede. De SLIMCirculair studenten en hun docenten deden deze dag inspiratie op in workshops, trainingen en experimenteerlabs. Omdat het belangrijk is om de meerwaarde van een duurzame aanpak ook met de buitenwereld te kunnen delen vond deze dag ook de CommunicatieChallenge plaats waarbij de studententeams werden uitgedaagd om zich te profileren: team Ad Fundum van het Scalda College kwam als winnaar uit de bus. 

De landelijke Excellencedag was een feest voor studenten en docenten. Studenten en docenten hadden zich vooraf ingeschreven voor de parallelle workshops, trainingen en experimenteerlabs.

Tijdens de experimenteerlabs mochten studenten en docenten zelf aan de slag met stro, kalk/hennep, kurk/sedum, ecoverf, leemstuc, restmaterialen van onder andere behang waarmee scheidingswanden bekleed kunnen worden en mycelium.

Docenten hadden met hun studenten afgesproken om zich te verdelen over de verschillende workshops en experimenteerlabs. Dit zorgde ervoor dat de teams makkelijker met elkaar kennis maakten omdat ze gemixed deelnamen maar vooral ook dat ze achteraf, als team, kennis en wetenswaardigheden kunnen uitwisselen als samenvatting van de circa 20 activiteiten.

Het hele verslag van de dag -in woord en beeld- is te vinden op de website SLIMCirculair.

Omdat het belangrijk is om de meerwaarde van een duurzame aanpak ook met de buitenwereld te kunnen delen vond deze dag ook de CommunicatieChallenge plaats waarbij de studententeams werden uitgedaagd om zich te profileren.

De jury van de challenge beoordeelde - onder toeziend oog van Ecomarketeer Lars van Beusekom - de binnengekomen foto’s, filmpjes en quotes. De overige juryleden waren Tessa Krijgsman (MBO Raad), Luka Driessen (Hogeschool Rotterdam) en Rob de Vrind (Duurzaam MBO).

In de eindstrijd ging het tussen de drie teams van het Scalda College Vlissingen, het Graafschap College Doetinchem en Technova Ede. Team Ad Fundum van het Scalda College kwam als winnaar uit de bus.

Het hele bericht over de CommunicatieChallenge is hier lezen.