Home

HBO/WO // kiezen voor techniek // leren in de techniek // MBO // Oost // PO/VO

400 scholieren leren over ICT tijdens Digital Days

Op vrijdag 14 februari 2020 vinden de Digital Days plaats in Veenendaal. Hier maken zo’n 400 scholieren kennis met ICT, door aan de slag te gaan met innovatieve ideeën en oplossingen voor uitdagende vraagstukken. Het evenement staat in het teken van Shape your digital future. Dit online platform voor het ICT- en Telecom kanaal Resellers Business weten op haar website.

Het 2-daagse evenement voor en mede door studenten vindt plaats in De Basiliek in Veenendaal en wordt georganiseerd door ICT Campus en haar partners. In de Regio Foodvalley is ICT Campus de facilitator van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Tijdens deze 5e editie van Digital Days gaan ongeveer 300 vo-leerlingen en 100 mbo- en hbo-studenten in de Regio Foodvalley aan de slag met nieuwe technologieën.

Regio Foodvalley ook decor voor Jaarconferentie Techniekpact 2020

Op maandag 15 juni 2020 vindt de Jaarconferentie Techniekpact plaats op Wageningen Campus (gebouw Orion). Landsdeel Oost en betrokken partners heten u graag van harte welkom: om samen resultaten te evalueren, goede voorbeelden te beleven en om gezamenlijk naar de toekomst te kijken. In het hart van Foodvalley komt het thema Food & Technology uitstekend tot zijn recht.

Momenteel wordt het programma verder vorm gegeven: het belooft een inspirerende dag te worden! Op de hoogte blijven van het Techniekpact en ontwikkelingen rondom de jaarconferentie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

De Digital Days start met de Tech Day. Vo-leerlingen krijgen masterclasses over actuele technologieën: Kunstmatige Intelligentie, Robotica, Internet of Things en Augmented Reality. Hierna gaan de leerlingen in teams aan de slag om innovatieve oplossingen te bedenken voor technische vraagstukken. Dit jaar ligt de nadruk op de Regio Deal, die een regionale aanpak voorstelt om de overgang naar een duurzaam en gezond voedselsysteem te versnellen.

Parallel aan de Tech Day vindt een Hackathon plaats en buigen scholieren zich over een relevant vraagstuk dat aansluit bij de regio. In verschillende groepen gaan studenten onder leiding van experts nadenken hoe een idee concreet uitgewerkt kan worden tot een prototype.

Digital Days wordt afgesloten met de 24-uurs Game Battle.

Het hele nieuwsbericht, en meer informatie over Digital Days, is te lezen op de website van Resellers Business.