Home

kiezen voor techniek // leren in de techniek

Nederlandse teams scoren hoog bij FIRST® Championship in Detroit

Het laatste weekend van april vond de FIRST® Championship 2019 plaats. Tijdens deze internationale finalestrijd -presented by Qualcomm® Incorporated- zijn duizenden leerlingen en studenten vanuit de hele wereld samengekomen, die hebben deelgenomen aan één van de K-12 Robotica wedstrijden die wereldwijd plaatsvinden. Ook coaches, experts uit het bedrijfsleven, sponsors, wedstrijdorganisaties en scholen/universiteiten waren van de partij om de teams te steunen. Er zijn spannende strijden geleverd; we mogen trots zijn op de prestaties van de Nederlandse teams!

Team MarsMellows, een FIRST® LEGO® League team, heeft de eerste prijs gewonnen op het onderdeel Core values. Het team sleepte hiermee de 'Gracious Professionalism' Award in de wacht. Het is voor het eerst dat een Nederlands team dit voor elkaar krijgt op het internationale festival.

En als klap op de vuurpijl heeft Team Rembrandts, een combinatie van leerlingen van het Zwijsen College in Veghel & het Heerbeeck College in Best en studenten van Fontys Eindhoven, het Championship binnen de FIRST® Robotics Competition gewonnen. Dit maakt hen wereldkampioen, als eerste Europese team ooit!

Ook team Pretty Smart POWER Girls wist door hun deelname aan de nationale FIRST® LEGO® League een ticket te bemachtigen voor het WK en mocht dus Nederland vertegenwoordigen in Detroit. Zij vielen helaas net buiten de prijzen. Hetzelfde geldt voor de drie teams die Nederland vertegenwoordigden binnen de Championship van FIRST® Tech Challenge: Team Space van het Newmancollege in Breda, Stanislas Tech team van het Stanislascollege in Delft en Team Pink to the Future van het Maerlant Lyceum in Den Haag. De vier teams mogen trots zijn op hun deelname aan het wereldkampioenschap en hun prestaties, een ticket voor de internationale finale krijg je immers niet zomaar. Daarnaast heeft Team Space een knappe 7e plek weten te behalen: er doen ruim 100 teams mee en er is nog nooit eerder een Nederlands team geweest dat zo hoog wist te eindigen.

Alle teams zijn uiteraard van harte uitgenodigd voor de ScienceMakers Awards, die dit jaar plaatsvindt op woensdag 2 oktober.

Over ScienceMakers Awards
Nederlandse jongeren (10-18 jaar) doen in binnen- én buitenland elk jaar actief mee aan wedstrijden op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Één keer per jaar komen 1e prijswinnaars van de belangrijkste nationale wedstrijden en deelnemers aan internationale wedstrijden samen tijdens het event ScienceMakers Awards. Zij worden dan namens Nederland als ScienceMakers gehuldigd. Zo krijgen zij het podium dat zij verdienen én worden ze gestimuleerd door te gaan in de wetenschap, techniek, ict & onderzoek. ScienceMakers is een initiatief van het Nationaal Techniekpact en Rijksoverheid.