Home

kiezen voor techniek // Oost

Maker Festival Twente begint weer: coronaproof in ‘@home-versie’

Normaal gesproken trekt het Maker Festival Twente meer dan tienduizend bezoekers in een weekend, maar in coronatijd is dat een onmogelijkheid. Organisator Tetem is echter niet voor één gat te vangen en komt daarom met een speciale @Home-versie, zo laat Tubantia.nl weten

Het @Home programma bestaat uit tal van uitdagende techniekkits, codeer workshops, Lablearning trainingen en webinars. Zo zijn er in samenwerking met de Maakplaatsen Code-It@Home workshops en Make-It@Home kits ontwikkeld, waarbij kinderen en jongeren leren programmeren en aan de slag gaan met uitdagende technieken.

Kubus komt tot leven

"HCS - Happy Innovation heeft een speciale Make-It@Home kit ontworpen met de Merge Cube, een kubus die tot leven komt in je hand in combinatie met een app op je telefoon of tablet”, zegt Wilja Jurg, directeur van Tetem in Enschede.

Nieuwe technieken

Verder: "In samenwerking met Techniekpact Twente komen er binnenkort maar liefst vijf nieuwe Make-It@Home kits bij voor de MFT@Home. De kits worden ontwikkeld in samenwerking met het Twentse bedrijfsleven, waarbij aan elke kit een techniek is gekoppeld, die ook echt gebruikt wordt in het bedrijf. Zo leren kinderen nieuwe technieken én meer over de Twentse bedrijven”, aldus Wilja Jurg.

Tot en met juni

Het online activiteitenprogramma loopt tot en met juni en zal in oktober hervat worden en verder uitgebreid in de speciale Maker Maand Twente. Kijk op de website van Tetem voor meer informatie.