Home

kiezen voor techniek // PO/VO

Winnaars van De Uitvinderswedstrijd 2019 bekend

Op vrijdag 28 juni beleefden meer dan 150 basisschoolleerlingen, hun leerkrachten en ouders de landelijke finale van De Uitvinderswedstrijd 2019 bij de Ontdekfabriek in Eindhoven. De finalisten toonden deze dag hun uitvindingen aan een vakkundige jury.

Lees verder onder de foto's

 

De uitvindingen werden beoordeeld door de jury, bestaande uit Carlijn Meijs (De Uitvinders), Dirk-Jan Verheijden (Vanderlande) en Jos Vreeker (ASML). De prijs voor de meest originele uitvinding wordt binnengesleept door Just en Tijn van D’n Heiakker uit Deurne. Hun Reuze Ventilator blaast alle wolken naar de woestijn, om daar voor water te zorgen. De dappere Linde van de Nutsschool uit Voorschoten heeft volgens de jury de beste presentatie. Haar Urinecentrifuge maakt van plas weer drinkwater! “Het smaakt wel een béétje anders…”. En ook uit de uitvindersstad Eindhoven komt een winnaar: Meijke, Linn, Arwin en Ernst van Basisschool ’t Karregat winnen de prijs voor de best uitgewerkte uitvinding. Hun Verlichte Trapeze Touwen voor het circus geven ook echt licht. Supertechnisch uitgewerkt!

Lees het hele verslag van de dag op de website van De Ontdekfabriek.

Over De Uitvinderswedstrijd
De Uitvinderswedstrijd is voor nieuwsgierige kinderen van de basisschool -groep 5 t/m 8- die binnen een inspirerende belevingswereld kennismaken met techniek. Voor kinderen in de groepen 3 en 4 is er De Beestenbende, dit project bevat geen wedstrijd.
Volgend jaar vindt er weer een nieuwe editie van De Uitvinderswedstrijd plaats, dan ook met het nieuwe programma ‘De Uitvinders en Het Grote Mensen Mysterie.’


Jury De Uitvinderswedstrijd 2019