Congres "Kansen in Krapte"

20 juni 2024
12:30 - 17:00
Den Bosch

De verwachting is dat de krapte op de arbeidsmarkt de komende jaren nog aan zal houden. We zullen daarom echt anders moeten kijken naar hoe we werk organiseren en talent ontwikkelen. Tijdens het congres "Kansen in Krapte" gaan deelnemers hier samen mee aan de slag. Aan de hand van challenges binnen de sectoren Techniek, Circulariteit  en Zorg wordt gezocht naar het antwoord op de vraag: "hoe maken we kansen in krapte?". Je bent van harte welkom om mee te denken en een bijdrage leveren aan de oplossing!

In samenwerking met brancheverenigingen zijn de challenges/vraagstukken voor het congres vormgegeven.

  • Voor Techniek wordt samen met de Industriecoalitie de vraag onderzocht: "Hoe kunnen we werkgevers in de techniek en organisaties met aanbod van nieuwe doelgroepen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen en houden, zodat structureel meer mensen in deze sector aan het werk gaan?"
  • Samen met BKN en NVRD ga je voor Circulariteit aan de slag met de vraag: "Hoe kunnen we (jonge) mensen met een ondersteuningsbehoefte een aantrekkelijk ontwikkelpad bieden in de circulaire economie, zodat deze doelgroep niets liever wil dan in deze sector te (blijven) werken?"
  • En voor Zorg zoek je in samenwerking met ActiZ naar een antwoord op de vraag: "Hoe kunnen we met iedereen die een ondersteuningsbehoefte heeft om aan het werk te komen, en te blijven, daadwerkelijk, duurzaam en waardevol bijdragen aan de ouderenzorg?

Stuk voor stuk vraagstukken waarin jij het verschil kunt maken. 

Meer informatie en aanmelden