Congres MKB-deal toekomstbestendige maakindustrie

12 september 2022
TechnoHUB, Woerden

Op maandag 12 september 2022 organiseren TechnoHUB, MAKE Center en MakerSpace de netwerkbijeenkomst 'Toekomstbestendige Maakindustrie'. Innovatieve netwerken en duurzame samenwerkingen staan tijdens de bijeenkomst centraal. 
Doel is om er gezamenlijk voor te zorgen dat onderwijs en technisch talent in de regio (nog) beter wordt verbonden aan bedrijfsleven en arbeidsmarkt. Met de nieuw opgedane kennis en gemaakte contacten kan de regionale samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden worden versneld en versterkt. 

“Ondernemers zijn het meest geïnteresseerd in de innovatieve kennis die publiek-private samenwerking oplevert. In Woerden, Nieuwegein en Mijdrecht weten ze inmiddels uit ervaring hoe ze op dat gebied van toegevoegde waarde kunnen zijn voor het mkb.”
– Pieter Moerman, directie Platform Talent voor Technologie en programmaleider Katapult

Onderwijs en bedrijfsleven zoeken elkaar steeds vaker op om de kloof te verkleinen en zo te zorgen voor een betere aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Regionale overheden jagen deze ontwikkeling aan. Zo ontstaan in allerlei sectoren publiek-private samenwerkingen (PPS). Een succesvolle PPS is constructief en duurzaam, waarbij van alle kanten wordt gekeken naar de lange termijn. Kijkend naar de huidige arbeidsmarkt en de ambities met betrekking tot o.a. energietransitie, woningbouw en digitalisering, zien we dat wij als samenleving keihard technische vakmensen nodig hebben. Van loodgieter tot elektricien en metaalbewerker.

“Van techniekdagen naar mkb-deal, van promoten tot actief opleiden in de techniek, deze samenwerking maakt het mogelijk!”
– 
Paul Oosterlaken, directeur Kiremko BV

In Utrecht zijn de laatste 2 jaar drie initiatieven ontstaan: TechnoHUB in Woerden en MakerSpace in Mijdrecht voor techniekoriëntatie voor met name jongeren en MAKE Center in Nieuwegein voor mbo(+) opleidingen. Hoewel pas net opgestart, zien wij nu al de eerste resultaten. Deze willen wij graag met u delen, om te laten zien hoe ook u als bedrijf, onderwijsinstelling, brancheorganisatie en belanghebbenden hier de vruchten van kunt plukken. Dit doen wij door personen die hiermee zijn gestart te laten vertellen over hun ervaringen. Waar liepen zij tegenaan en wat heeft het opgeleverd in geld, tijd en energie? Wat zijn hun ambities voor de toekomst en hun toekomstverwachtingen? Provincie Utrecht faciliteert en stimuleert deze initiatieven en nodigt u uit hierbij aan te sluiten!

Aanmelden doe je via onderstaande button.
Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Ja, ik meld mij aan!