Bron: Unsplash

FastSwitch conferentie 2022

23 juni 2022
12:00 - 17:00
Amersfoort en online

Hoe kunnen tekorten op de arbeidsmarkt worden aangepakt via van- (geen)werk-naar-werk trajecten (VWNW) gericht op "switchers"? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de FastSwitch conferentie op donderdag 23 juni 2022. 
Deelnemers gaan deze dag gezamenlijk - fysiek én online - aan de slag met oplossingen en acties om deze tekorten terug te dringen. 

Zoals bekend staan we in Nederland voor een fikse opgave op de arbeidsmarkt. Structurele personeelstekorten in sectoren als techniek, bouw, IT, zorg & onderwijs zorgen voor grote uitdagingen ten aanzien van de ambities op het gebied van energie en klimaat, digitalisering en brede welvaart. Alleen instroom vanuit het initiële onderwijs is niet genoeg. Zij-instroom, via VWNW-trajecten, kan het verschil maken. Daarom organiseert de Vereniging Hogescholen deze conferentie.

Programma
Het programma bestaande uit een plenair gedeelte en break-out sessies per tekortsector. Sprekers zijn onder andere:

  • Radboud Dam, programmamanager FastSwitch 
  • Ron de Mos, voorzitter CA-ICT
  • Nienke Meijer, Co-Founder van Stichting De Buitenboordmotor en o.a. supervisory board member (PostNL, Deloitte Nederland)
  • Prof. dr. Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en plaatsvervangend kroonlid SER

De dag wordt begeleid door dagvoorzitter Martijn de Greve. Maurice Limmen, voorzitter Vereniging Hogescholen, neemt deel namens de VH.  

Voor wie
Mensen werkzaam in het onderwijs, LLO-portefeuillehouders, beleidsmakers en vertegenwoordigers van sociale partners. 

Fysiek en online
De fysieke conferentie (beperkt aantal plekken) start om 12.00 uur in Prodentfabriek Amersfoort. De livestream start om 13.00 uur. Aanmelden kan via deze website.

Over FastSwitch 
Met FastSwitch, een initiatief van de Vereniging Hogescholen, wordt een platform geboden waarbinnen men versneld kan omscholen naar een van de tekortsectoren. 

Meer informatie over FastSwitch