Girls' Day 2024

11 april 2024
09:00 - 18:00
Nederland

Tijdens Girls’ Day op 11 april 2024 openen door heel Nederland bedrijven hun deuren om meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. 

Technische bedrijven die hieraan willen bijdragen kunnen zich aanmelden om een groep meisjes te ontvangen. De aanmelding staat ook open voor scholen die hun leerlingen op bedrijfsbezoek willen laten gaan.

Waarom Girls’ Day?
Techniek en technologie is belangrijker dan ooit voor de samenleving. Een baan in deze sector biedt een goed salaris, baanzekerheid en daarnaast staat de arbeidsmarkt te springen om nieuw talent. Bovendien is het belangrijk voor de samenleving dat nieuwe techniek en technologie wordt bedacht, ontworpen en gemaakt door een diverse groep makers.

Helaas is dat nu niet het geval: het aandeel vrouwen in bèta, technisch en IT is slechts 16%. Ook missen werkgevers een enorme pool aan talent. Uit onderzoek blijkt dat meiden al op vroege leeftijd een studie of beroep in bèta, techniek en IT uitsluiten. Dat komt door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen.

Daarom organiseert VHTO - al meer dan 10 jaar - het jaarlijks terugkerende event Girls’ Day. Tijdens deze dag kunnen meiden op een laagdrempelige en vooral leuke manier kennismaken met bèta, techniek en IT.

Meer informatie