Home

February 6 @ 14:00

February 6 @ 17:00

Katapult minifestival

Op donderdag 6 februari 2020 vindt van 14.00 tot 17.00 uur het Katapult minifestival plaats, dat volledig in het teken staat van de meerwaarde van publiek privaat samenwerken voor het MKB. Deelnemers maken deze middag o.a. kennis met de vijf beste voorbeelden (allen zijn genomineerd voor de Pro-motor Award) van publiek private samenwerkingen die een aantoonbare impact op het MKB laten zien. 

Voldoende en goede mensen?
Iedereen worstelt ermee: voldoende en goed opgeleid personeel. De ene (technische) sector kamt met nog grotere tekorten dan de andere. Termen als human capital en leven lang ontwikkelen vliegen je daarbij om de oren. In de huidige markt redden we het niet meer door alleen maar meer te werven en op te leiden.

Echte samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt biedt een oplossing, maar dan moet je wel toegang tot de juiste ingangen hebben. Katapult is met bijna 300 samenwerkingsverbanden waarbij 8.000 bedrijven zijn aangesloten, het grootste grassroots netwerk van publiek-private samenwerkingen (pps’en).

Samenwerken levert meerwaarde op, daar laten we graag heel veel ondernemers van mee profiteren. En daarom organiseren we een minifestival op donderdag 6 februari, volledig in het teken van de meerwaarde van publiek privaat samenwerken voor het mkb. 

Het wiel niet opnieuw uitvinden
Tijdens dit evenement biedt Katapult mkb-bedrijven, branches en fondsen en iedereen die zich bezig houdt met mkb (van dienstverlener tot beleidsmaker):

  • Succesvolle voorbeelden die je een inkijk geven in wat samenwerken met onderwijs voor mkb kan opleveren. Want waarom opnieuw het wiel uitvinden? Denk hierbij aan:
    • Professionals, die precies snappen wat jij nodig hebt voorbeeld
    • Om- en bijscholing op maat voor jouw medewerkers
    • Onverwachte innovaties door studententeams. voorbeeld
  • De mogelijkheid om één op één met je mee te denken over hoe een pps voor jou kan werken.
  • Informatie over relevante regelingen, zoals als MKB!dee, Versnelling Digitalisering mkb, Regionaal Investeringsfonds mbo.
  • Handvatten voor bedrijven om samen te werken met onderwijs en pps, gebaseerd op de ICT sector.

Aansluitend vindt de uitreiking van de Pro-motor Award plaats. Onder leiding van juryvoorzitter Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, wordt deze prijs diezelfde avond uitgereikt aan de samenwerking die de grootste meerwaarde voor het mkb oplevert. 

Dit evenement wordt georganiseerd vanuit Katapult (<<aanmelden via deze link), het label bij PTvT waar de programma’s gelieerd aan samenwerking tussen beroepsonderwijs (mbo, hbo) en bedrijfsleven samen komen.