NEMO: School As Living Labs, Calandlyceum, Amsterdam. Credit: Digidaan. 

Schools As Living Labs - Webinar voor leraren - #1

17 januari 2022
16:00 - 17:00
online

Science Centre NEMO zoekt leraren die de innovatieve lesmethode Schools As Living Labs (SALL) in de praktijk willen brengen. Met deze lesmethode toveren leraren hun klas om tot ‘Living Lab’, waarin leerlingen in én met hun eigen omgeving op zoek gaan naar een manier om het voedselsysteem beter te maken.

Er zijn informatie-webinars op 17 en 19 januari. Deelnemen aan dit schoolproject kan van januari t/m juni 2022 en inschrijvingen zijn mogelijk t/m 7 februari.

Voor wie
Het project richt zich op alle leerjaren en niveaus van het voortgezet onderwijs, maar primair onderwijs kan ook deelnemen. Meedoen kan met een groepje leerlingen, of met de hele klas.

Over de methode
SALL is een Europees project waarin internationale experts een nieuwe methode voor open onderwijs ontwikkelen. Daarbij worden de ideeën en kennis uit de lokale gemeenschap de school binnengehaald. Het komende schooljaar staat 'het voedselsysteem' centraal. Binnen dat thema gaan scholieren met een zelfgekozen vraag aan de slag. Ze gaan in gesprek met mensen uit de buurt, zowel binnen en buiten hun school. Samen vormen ze een Living Lab team. Ze bedenken oplossingen, maken voorbeeldproducten en testen deze uit (prototypen). Denk aan: paddenstoelen kweken op overgebleven koffiedik van een lokaal café of een app bouwen met challenges om voedselverspilling tegen te gaan.
Door samen te werken met de buurt, dragen ze bij aan hun lokale gemeenschap.

Meer informatie en aanmelden