Skills The Finals 2023

23 maart 2023
09:00 - 16:00
RAI Amsterdam

Het jaarlijks terugkerende Skills The Finals is het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Ieder jaar worden het NK voor beroepen en de unieke LOB Experience georganiseerd. Ruim 600 finalisten uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim zestig vakwedstrijden. Daarnaast ontdekken jongeren welke beroepen bij ze passen en wat ze leuk vinden.

Officieel zijn er 440 beroepen in Nederland. Hoe weet je als scholier wat je moet kiezen? Jongeren kunnen het beroepenevenement met hun klas of individueel bezoeken op 23 en/of 24 maart 2023.

Tijdens dit tweedaagse finale-evenement zullen honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten strijden om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.

Daarnaast kunnen leerlingen en studenten ontdekken welke beroepen bij ze passen en wat ze leuk vinden. Door beroepen uit te proberen en te bekijken doen jongeren belangrijke ervaring op voor hun toekomstige studiekeuze. Er zijn verschillende beroepen in de techniek die jongeren kunnen proberen en bekijken, zoals sanitaire- en verwarmingstechniek, elektrotechniek, fietstechniek en mechatronica.

Aanmelden is gratis.

Meer informatie