Techniekdag Liemers - juni 2023

3 juni 2023
10:00 - 16:00
Zevenaar

Jongeren - én andere geïnteresseerden - die de Techniekdag Liemers bezoeken, maken kennis met de boeiende wereld van de techniek. Proefjes doen, leuke dingen maken, op onderzoek uitgaan, programmeren, spelen met techniek: het kan allemaal. 

In ons dagelijks leven spelen wetenschap en techniek een grote rol. Ook in sectoren waar je misschien niet zo snel techniek verwacht, zoals de zorg, het onderwijs of creatieve beroepen. Op de Techniekdag kunnen jongeren van 8-14 jaar ervaren hoe breed de techniek is. Zo wil de organisatie hen stimuleren te kiezen voor een technische opleiding. De technische sector biedt immers volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

Zelf aan de slag!  
Ruim 70 deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio laten op de Techniekdag door middel van doe-, kijk- en speelactiviteiten zien welke kansen en mogelijkheden er zijn in de techniek. Alle aspecten van techniek komen deze dag aan bod: van het maken van een windmolen tot een escape room spelen en van het graven met een minikraan tot programmeren van een robot.

Locatie en tijden
De Techniekdag de Liemers vindt plaats op zaterdag 3 juni bij Stafier, Marconistraat 35-37 in Zevenaar. De Techniekdag is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom! Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Meer informatie over deze dag vind je via onderstaande button.  

Organisatie
Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven: Liemers College/Technoplaza/Liemers Novum, Kremer Installatietechniek, Welling Bouw|Onderhoud en Bouwmensen Gelderland Oost.

Meer informatie
Logo Techniekdag

Bijlages en downloads

Download
Flyer Techniekdag Liemers 2023