Home

May 22 @ 15:30

May 22 @ 19:30

W&T-café 'Het onderzoeken waard'

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert KennislabNOF in samenwerking met Betapunt Noord het Wetenschap & Techniek café met de titel ‘Het onderzoeken waard’. 

Tijdens deze bijeenkomst staat centraal welke plaats in het onderwijs de onderdelen wetenschap en techniek kunnen krijgen. Wetenschap- en techniekonderwijs stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen en doet een beroep op 21ste eeuwse vaardigheden. Spelenderwijs leren kinderen samenwerken, creativiteit en communiceren, het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen en zelfstandig en kritisch denken. En dat zijn nu juist de vaardigheden die het bedrijfsleven graag ziet bij medewerkers. 

Keynote: Annette Dölle – Nooit af in het onderwijs
‘Alles is altijd in bèta. Beweging is onvermijdelijk en voort-durend. Dus kunnen we daar beter aan gaan wennen, dan proberen het vast te beitelen in regelgeving! Annette schreef samen met Martijn Aslander het boek ‘Nooit Af in het Onderwijs’ waarin easycratische benaderingen de organisatie van het onderwijs een handje helpen. In de lezing hierover combineert ze anekdotes met feiten, weetjes en richtingaanwijzers!’

Na de plenaire lezing volgen twee workshoprondes. 

Het W&T-café is bedoeld voor leerkrachten, docenten, decanen, bestuurders, schooldirecteuren binnen het primair & voortgezet onderwijs (onderbouw), en andere belangstellenden. 

Meer informatie via de website van KennislabNOF.