Home

ICT // leren in de techniek // Nieuwsbrief

Anders leren programmeren

Codam is een programmeeropleiding die alles net even anders doet. Studenten betalen geen collegegeld, er zijn geen docenten en het gebouw is 24 uur per dag open. Lisa Stamm, hoofd communicatie, en Fre Blom, studente (op foto), leggen uit wat de meerwaarde is van deze leermethode, die een jaar geleden startte.

De Codam-opleiding is één groot curriculum waarbinnen studenten steeds verder kunnen groeien. Dit doen zij door te stijgen in levels van deskundigheid die wordt bepaald aan de hand van projecten. Studenten kiezen een project dat bij hen past en zetten hier hun tanden in vast totdat ze succes hebben. Alle projecten zijn zorgvuldig door experts gecreëerd; het niveau van elk project wordt steeds een stukje hoger. "Zo ontdek je dat je elke keer net iets meer aan kunt dan je dacht", vertelt Lisa Stamm, hoofd communicatie bij Codam. "Sommige projecten doe je in je eentje en andere in een team. Zo leer je van elkaar en kan je door verschillende manieren van denken steeds verder komen. Doordat er geen docenten zijn op de opleiding, ben je op elkaar aangewezen. Op die manier kun je leren van je eigen, maar ook van andermans fouten." 

Doelen en uitdagingen 
Codam is gestart in september 2018. Corinne Vigreux, voorzitter van Codam, financiert alles. Zij was al jaren bezig met initiatieven om jongeren te helpen bij het vinden van het juiste onderwijs. École 42, de Franse voorganger van Codam, leek haar geschikt om in Amsterdam op te zetten Door Corinne hebben alle studenten nu de vrijheid om te doen waar ze goed in zijn, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over collegegeld. Terugblikkend op het afgelopen jaar, durft Stamm wel te stellen dat het boven verwachting goed gaat met de opleiding. "Zeker in het begin vroegen wij ons af of we überhaupt wel studenten zouden trekken. Het concept was immers totaal nieuw. En het is gratis. Dan is er vaak gelijk twijfel over de kwaliteit."
 
Maar doordat de eerste groep studenten enorm geloofde in het concept en dit proactief deelde met andere potentiële programmeurs en dankzij diverse positieve berichten in de media en een bezoek van koningin Máxima aan de opleiding, verliep en verloopt de werving van studenten uitstekend. "We zijn nu al bezig de selectie voor de zomer van 2020 op te zetten", onderstreept Stamm.  

Gespreid bedje voor studenten 
Ook het bedrijfsleven omarmt de programmeerschool. Codam fungeert als kweekvijver voor de arbeidsmarkt. Programmeurs zijn gewild. "Al vanaf het begin hadden wij meer moeite met studenten vinden dan bedrijven die met ons samen wilden werken", vertelt Stamm. "Dat is voordelig voor de studenten die nu bezig zijn met hun curriculum bij Codam. Er zijn genoeg bedrijven om stage te lopen en het komt regelmatig voor dat studenten tijdens hun opleiding al gevraagd worden om bij een bedrijf te komen werken. De branche waar studenten na hun opleiding terecht kunnen komen, is divers. Studenten bij Codam leren hoe ze moeten leren en kunnen oplossingsgericht denken. Hierdoor zijn ze flexibel inzetbaar." 

Welkom, technische vrouwen!  
Ondanks het succesvolle eerste jaar liggen er nog genoeg doelen en uitdagingen in het verschiet. Op dit moment is 36% van de studenten vrouw. Codam wil graag naar de 50%. "Dat blijkt lastiger dan we hadden gedacht", stelt Stamm. "Zelfs als je met iets compleets nieuws start, moet je een stigma doorbreken. Kinderen zouden van jongs af aan al in aanraking moeten komen met techniek. Zo kunnen zij zien dat dit voor iedereen interessant is, niet alleen voor jongens." Codam loopt wel al voor op andere technische opleidingen. Daar ligt het percentage vrouwen rond de tien.  

Studiefinanciering 
Naast diversiteit is er nog een heikel punt. Stamm: "We merken dat het gebrek aan studiefinanciering in de weg staat van het leerproces van onze studenten. Ook al hoeven zij geen collegegeld te betalen, hebben zij alsnog vaste lasten. De huur van een huis of het openbaar vervoer moeten ook betaald worden." Codam hoopt dat dit in de toekomst anders kan. Tot die tijd kan een klein gedeelte van de studenten rekenen op financiële hulp vanuit de opleiding zelf.  

Op naar de 500 
De opleiding zit nu op een kwart van wat zij aankan. Er is dus ruimte voor meer, verschillende studenten. Stamm merkt dat veel jongeren niet denken aan een technologisch beroep. "We gaan de komende jaren meer investeren in mensen werven en enthousiast maken voor het vak. Dit doen we onder meer door met een bus regelmatig naar de Bijlmer en vergelijkbare wijken te gaan om daar workshops te geven. Bijvoorbeeld hoe je een app bouwt. Wij zijn een mooie optie voor mensen die zich niet thuis voelen in het reguliere onderwijs. Jongeren die zijn uitgevallen op de middelbare school, zijn nu onze beste studenten. Je moet gewoon de juiste kans krijgen, op het juiste moment."


Als je samen discussieert, kom je altijd weer op nieuwe ideeën
 

De studenten zelf zijn ook erg te spreken over deze opleidingsvorm. Fre Blom (28), voormalig rechtenstudent, heeft bijvoorbeeld ook gekozen voor Codam en staat nog steeds 100% achter haar keuze.  


Op de foto: studente Fre Blom
 
Het projectgericht leren is een van de grootste pluspunten aan de opleiding, vindt Blom. "Het is praktisch, doelgericht en leerzaam. Daarnaast werken ze bij Codam met levels die je moet behalen in plaats van jaren. Wanneer je een aantal projecten hebt afgerond en levels bent gestegen, kies je een richting die bij je past. Ik koos eerst voor graphics, maar kwam erachter dat dit niet bij mij paste. Gelukkig is Codam flexibel en mocht ik opnieuw kiezen. Nu doe ik algoritme en artificial intelligence."

Leren van elkaar  
Een opleiding zonder docenten klinkt vreemd. Bij Codam is het normaal en volgens Blom ook heel voordelig. "Wij helpen en beoordelen elkaar. Dat is ontzettend leerzaam. Als je samen discussieert over een onderwerp, kom je altijd weer op nieuwe ideeën." Het is voor studentes zoals Fre Blom soms jammer dat er nog altijd meer mannen dan vrouwen te vinden zijn op de opleiding. "Vrouwen denken vaak dat programmeren saai of niet sociaal is, maar daar is niets van waar! Een grote puzzel oplossen in groepsverband is heel erg leuk, ook voor vrouwen." 

En daarna.. 
Het curriculum van Codam duurt gemiddeld 3,5 jaar. Daarna kan je aan de slag als programmeur. Doordat programmeurs erg gewild zijn op de arbeidsmarkt, kan het lastig zijn om te kiezen waar je wilt werken. Blom weet ook nog niet wat ze wil, maar dat vindt zij niet erg. "Beginnen aan deze opleiding was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt, ook als ik niet verzekerd zou zijn van een baan." Mensen die willen weten of Codam ook bij hen past, kunnen het best een kijkje komen nemen. Dat kan tijdens de check-in en de selectiemaand. "De selectiemaand is heftig, maar ook goed. Zo kom je er snel achter of je dit echt iets voor je is."