Home

Andre Kuipers // kiezen voor techniek // Noordwest

André Kuipers naar Volendam met Collegetour

Bron: NHD

Op vrijdag 5 april a.s. geeft astronaut en Techniekpactambassadeur André Kuipers een Collegetour aan ruim 550 basisschoolleerlingen (groep 7) in de gemeente Edam-Volendam. Hij neemt de leerlingen deze ochtend in sporthal De Seinpaal mee op reis door de wereld van ruimtevaart, wetenschap en techniek. Het Collegetour past in het gemeentelijk beleid om wetenschap en techniek te promoten bij leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs, laat het Noordhollands Dagblad weten.

Kuipers, zelf ook woonachtig in de gemeente Edam-Volendam, ziet het als zijn missie om zo veel mogelijk jongeren te interesseren voor wetenschap en techniek, ook omdat zij steeds meer te maken krijgen met technologische ontwikkelingen

Staatssecretaris Mona Keijzer (ministerie van Economische Zaken & Klimaat), eveneens inwoonster van de gemeente, zal als betrokken bewindspersoon bij het Techniekpact de Collegetour bijwonen.

Over Techniekpact Collegetour
Vanuit het Techniekpact verzorgt André Kuipers samen met Sander Koenen regionaal Collegetours voor basisschoolleerlingen (groep 7) en leerkrachten om hen enthousiast maken voor zijn wereld, de wereld van ruimtevaart, wetenschap en technologie.