Home

Andre Kuipers // kiezen voor techniek // Noordwest // PO/VO // VMBO

André Kuipers opent Techlab in Hoorn

Het vmbo-onderwijs in de regio heeft samen met de Westfriese Bedrijvengroep de handen in een geslagen. Met het TechniekPact West-Friesland wordt de komende jaren hard gewerkt aan acties om het onderwijs verder te versterken.

Zo wordt er gewerkt aan een netwerk van vooraanstaande technische bedrijven die samen met de scholen gaan werken aan het technisch onderwijs 2.0. Als eerste aanzet komen er in Hoorn en Grootebroek TechLab’s waar het basisonderwijs wordt uitgenodigd om kennis te maken met de uitdagingen en vele facetten van techniek.

Opening Techlab Hoorn

Op woensdag 8 januari wordt samen met astronaut André Kuipers het eerste TechLab geopend bij Tabor d’Ampte in Hoorn. Bakker is blij met de komst van de astronaut. “André gaat ons alles vertellen over het belang van samenwerking en techniek voor het verleggen van grenzen.”

De projectleider van het TechniekPact verwacht dat hiermee de techniek, onderwijs en bedrijven dichter tot elkaar komen. “In het opleiden van voldoende en kundig personeel hebben we elkaar nodig.”

Bron: OnsWestfriesland
Het hele bericht is hier te lezen.