Home

ICT // werken in de techniek

Arbeidsmarktonderzoek ICT met Topsectoren overhandigd aan de SER

Beroepen zullen veranderen of zelfs verdwijnen als gevolg van de digitalisering van de arbeidsmarkt. De meeste werknemers vinden het echter relatief eenvoudig om zich aan te passen, en een aanzienlijk aantal zal zelfs hun inkomen verhogen en hun positie te versterken. Voor degenen die bereid zijn om nieuwe vaardigheden te leren en hun kennis te verbreden ontstaan nieuwe kansen op de arbeidsmarkt.

Lees verder onder de foto


Fotograaf: Dirk Hol

Dit is de conclusie van het arbeidsmarktonderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Top sectoren Life Sciences & Health, energie, High Tech systemen en materialen en chemie, samen met de ICT-sector. Woensdag 3 juli 2019 werd het onderzoeksrapport overhandigd aan Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER.

SER-voorzitter @mariettehamer neemt het eerste exemplaar van het Arbeidsmarktonderzoek ICT met topsectoren in ontvangst uit handen van @deBruijnLotte. @SER_NL @Nederland_ICT #LevenLangOntwikkelen pic.twitter.com/s5rPL7qXF8

— HCA-ICT_nieuws (@HCA_ICT) July 3, 2019

Dit benadrukt dat het belang voor iedereen om een leven lang te blijven ontwikkelen. Overheid, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen moeten gezamenlijk investeren en samenwerken om dit mogelijk te maken.

Lees meer op de website van Health  ̴ Holland.