17 mei 2022 (laatste update: 6 oktober 2023)

Firda voor Volwassenen: zij-instromers installatietechniek binnen 8 weken klaar voor de arbeidsmarkt

De 8-weekse installatiecursus Takomst yn Tûke Technyk stoomt zij-instromers klaar voor een baan in de techniek. Deelnemers worden in korte tijd omgeschoold naar de installatietechniek met baangarantie. De Friese installatiebedrijven Pranger-Rosier Installaties, Koninklijke Damstra Installatietechniek, Lodema Elektrotechniek, ITBB en van der Weerd hebben vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, in samenwerking met Firda voor Volwassenen (voorheen ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen) en Wij Techniek, hun krachten gebundeld om vakmannen- en vrouwen op te leiden op het gebied van basis W-installatietechniek en Basis Elektrotechniek.

Deelnemer William vertelt: ‘Na een spoedcursus van 8 weken ben ik aan de slag gegaan in de Installatietechniek. Inmiddels werk ik nu 2 jaar als BBL-er en heb ik zicht op een vast contract. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om mij te laten omscholen.

Een mooi regionaal initiatief waarbij krachten worden gebundeld om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken en zij-instromers te begeleiden naar de technische sector!

Kijk hier voor meer informatie. 

Meer weten over het volwassenonderwijs van Firda? Kijk dan hier