17 mei 2022

Gratis webinars voor po- en vo-leraren

In mei en juni 2022 organiseren NEMO Science Museum en ESERO NL gratis webinars voor leraren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Een win-win situatie. De deelnemende leraren kunnen  de geleerde lessen direct toepassen in hun klas. En tegelijkertijd werken ze aan de ontwikkeling van hun eigen vaardigheden.

Webinar Schools As Living Labs
Wanneer: maandag 30 mei, vrijdag 24 juni en maandag 27 juni (16.00 – 17.00 uur)
Voor: po leerkrachten groep 5 t/m 8 + docenten voortgezet onderwijs
Gezocht: docenten die de innovatieve lesmethode Schools As Living Labs (SALL) in de praktijk willen brengen! Met deze methode tover je jouw klas om tot ‘Living Lab’. Daarin gaan leerlingen in én met hun eigen omgeving op zoek naar manieren om iets in de buurt beter te maken. Ze verzinnen een vraag binnen een zelfgekozen thema, zoals duurzaamheid, technologie of voeding. Deelnemen aan het project kan vanaf september 2022. Meer weten over het project? Schrijf je in voor de info-webinars op maandag 30 mei, vrijdag 24 juni of maandag 27 juni (16.00 - 17.00 uur). Kijk hier voor meer informatie. 

Online workshop Naar de maan
Wanneer: woensdag 1 juni (15.30 – 17.00 uur)
Voor: leerkrachten groep 3 t/m 8
Wil je in jouw lessen meer doen met ruimtevaart? Doe dan gratis mee met de online leerkrachtenworkshop 'Naar de maan' van ESERO NL. Is de maan wel een fijne plek om te wonen? Wat hebben we daar te zoeken? In deze workshop gaan we met leuke proefjes de maan verkennen en gaan we samen een maanbasis bedenken waar alles is wat we nodig hebben. Je kunt met alle proefjes en lesactiviteiten aan de slag in de klas. Schrijf je via deze link gratis in. 

 

Maanlanding