Hoofdartikel regio zuidoost

De Techniekpactagenda en thema’s krijgen haar doorvertaling via het grote en brede (kennis)netwerk en de kracht van de diverse Triple Helix organisaties die deze regio kent. Er is veel inzet op publiek private samenwerking en op scholing.

Zo wordt alles uit de kast getrokken om mensen aan werk te helpen en zich daarin te blijven ontwikkelen. Om zoveel mogelijk maatwerk te kunnen bieden hebben zowel  de provincies Noord-Brabant als Limburg een eigen online portaal waarin scholingsaanbod inzichtelijk wordt gemaakt. Deze worden ontsloten via respectievelijk www.brabantleert.nl en www.limburgleert.nl

Mede door het Kennispact MBO Brabant waar alle roc’s bij zijn aangesloten, heeft het mbo in de provincie Brabant een stevige positie. Kennis- en ervaring wordt breed gedeeld en er kan snel geschakeld worden.

In Limburg worden regionale arbeidsmarktvraagstukken gekoppeld aan sectoren. Alle stakeholders uit de technische sector zijn vertegenwoordigd in de Techniekcoalitie Limburg (TCL). 

 

 

Elke regio wordt ondersteund door het Techniekpactteam van PTvT en heeft een eigen accounthouder. Bouke Bosgraaf, PTvT, is accounthouder voor de regio Zuidoost. T: 06 10 68 03 88 | E: b.bosgraaf@ptvt.nl

Bijlages en downloads

Download
Onderwijsfactsheet vmbo - mbo Limburg
Download
Onderwijsfactsheet vmbo - mbo Noord-Brabant
Download
Arbeidsmarktfactsheet regio Helmond De Peel
Download
Arbeidsmarktfactsheet regio Noord-Limburg
Download
Arbeidsmarktfactsheet regio Midden-Limburg
Download
Arbeidsmarktfactsheet regio Zuid-Limburg
Download
Arbeidsmarktfactsheet regio Noordoost Brabant
Download
Arbeidsmarktfactsheet regio Midden-Brabant
Download
Arbeidsmarktfactsheet regio Zuidoost Brabant