23 december 2021

NEMO Science Museum maakt tentoonstelling over de energietransitie

Er zijn dingen in het leven waar we niet meer zonder kunnen. Een warme douche. Een lekker bed. En zou jij nog afstand doen van je telefoon?  
Maar wat als álle apparaten uitvielen? Als er geen nieuwe spullen in de winkel lagen, of vers voedsel? Komende zomer kun je in het Nemo Science Museum ervaren wat er dan gebeurt.

Wat als er geen water uit de kraan zo komen? Alles zou tot stilstand komen bij het wegvallen van slechts één ding: energie. Zonder het door te hebben, zijn velen van ons energiejunkies geworden.
Leven zonder energie kan niet, maar hoe de mensheid er nu mee omgaat is helaas onhoudbaar. Tenminste, als we veilig en gezond op deze aardbol willen blijven leven. Hoe zou jij de energieverslaving omgooien tot een gezonde gewoonte?

NEMO Science Museum opent in juni 2022 in de Studio op het Marineterrein in Amsterdam een tentoonstelling voor volwassenen die deze vragen centraal stelt. NEMO is nauw verbonden met het onderwerp energie. Zo is zij beheerder van de collectie ‘Energetica’ en kan de hand van haar collectie illustreren hoe het komt dat ieder huis steeds stopcontacten tekort komt.

Naast de tentoonstelling is er een randprogramma met sprekers, speelse avonden en open gesprekken over wat de energietransitie in de praktijk gaat inhouden. Via het journalistieke wetenschaps-platform NEMO Kennislink wordt toegankelijk achtergrond en verdieping gegevens bij dit brede en urgente onderwerp.

Heb je inspirerende tips of kansen voor het randprogramma, neem dan contact op met Jeroen Wiegertjes, hoofd Wetenchapscommunicatie van NEMO Science Museum (wiegertjes@e-nemo.nl).