29 september 2022

Onderzoek onder HR-professionals: wat heb jij nodig om het Digitaal Skills Paspoort werkbaar te maken?

Heb je interesse om in jouw organisatie in de bouw & infra te werken met een Digitaal Skills Paspoort (DSP)? En wil je dat deze tool aansluit bij jouw behoeften. Dan gaan de medewerkers van het programma “Bouw & Infra, instroom en behoud vakkrachten” graag met je in gesprek om te kijken hoe het DSP optimaal kan aansluiten op jullie praktijk.

Dit initiatief wil vakmensen en bedrijven in beweging brengen om meer in te zetten op duurzame inzetbaarheid. Met het DSP (dat ontwikkeld wordt in samenwerking met Volandis, TNO en de HAN) worden skills in kaart gebracht en wordt duidelijk wat nog nodig is zodat medewerkers – in het kader van een leven lang ontwikkelen – duurzaam inzetbaar zijn.

Belang van HR-professional voor inzet DSP
HR-professionals zijn cruciaal voor een goede inzet van het DSP in een organisatie. “Bouw & Infra, instroom en behoud vakkrachten” is daarom benieuwd naar jouw kijk op personeelsbeleid en een skillsbased arbeidsmarkt. Wat er nodig is om het DSP als HR-instrument optimaal te laten aansluiten op de behoeften van HR-professionals. En hoe het DSP tot een praktisch werkbare tool gemaakt kan worden. 

Jouw ervaring nodig
Jouw kennis en ervaring spelen hierbij een cruciale rol. Wil je jouw expertise delen? Werk dan mee aan een telefonisch interview van ongeveer 45 minuten.
Natuurlijk levert het jou ook wat op: deelname aan het interview geeft je de mogelijkheid om in jouw bedrijf al kennis te maken én aan de slag te gaan met het nieuw ontwikkelde DSP. Volandis en partners vragen namelijk een financiering aan voor een 2-jarig vervolgonderzoek (RAAK-MKB). Ze voeren dan een analyse (methode van TNO) uit om het effect van het DSP op de duurzame inzet van vakmensen in MKB-bedrijven te meten. Is je interesse gewekt? Meld je aan via deze link

Meer weten? 
Kijk hier voor meer informatie over het DSP. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Claudia Klarenbeek via c.klarenbeek@volandis.nl.

2022.29.09_02 - Onderzoek onder HR-professionals: Digitaal Skills Paspoort