20 december 2022

Parttime heeft de toekomst

Column 

De afgelopen periode ging het in het nieuws veel over de parttime-trends. Ze worden gezien als bedreigingen voor de huidige arbeidsmarkt. Door fulltime werken te gaan belonen zou dit tij gekeerd en het probleem deels opgelost kunnen worden.

Meer voltijders zal zeker een positieve bijdrage leveren aan de tekorten. Persoonlijk, als fulltime werkende vrouw durf ik dat hier wel te schrijven, ben ik van mening dat vrouwen er veel slimmer aan doen om voltijds te werken. Michelle Obama legde het waarom daarvan eens mooi uit.  Zij zei: ‘Parttime werken is vragen om moeilijkheden. Over het algemeen prop je je baan van 40 uur toch in die parttime uren en doe je daarbij ook nog het huishouden, wat ook nog een fulltime job is. Gewoon niet handig dus’.

Nederland is kampioen parttime werken. Het is een misverstand te denken dat alleen de Nederlandse vrouw dit doet. Sinds de millennials hun entree op de arbeidsmarkt hebben gemaakt, werken ook steeds meer mannen in deeltijd. Levensvreugde en werkplezier prefereren zij boven inkomen, status, bestaanszekerheid of hard werken. Deze groep wil graag betekenisvol werk dat een positieve impact heeft op hun eigen omgeving en op de wereld. Fulltime werken is voor hun niet meer het ultieme doel. Maar er zijn meer veranderingen. Zo maakt ook de groep bijna-pensionado’s andere keuzes dan haar voorgangers. In de aanloop naar het pensioen kiezen steeds meer van hen voor het afbouwen van uren. Hun motto: niet opgebrand maar fit naar de finish. Mijn advies: werkgevers speel hier op in!  

Maak parttime werken mogelijk en beschouw het als normaal. Maak het onderdeel van de bedrijfscultuur. Bij een flink aantal sectoren is er zo nog flinke winst te behalen. Zo ook bij in de sector metaal en techniek. Wil je toekomstige generaties, zowel mannen als vrouwen, aan je binden, dan is het ontzettend belangrijk om daar over na te gaan denken. Is parttime nog een stap te ver? Zet dan een eerste stap door flexibele werktijden en thuiswerkopties aan te bieden. En zeg nu niet: ‘dat is bij ons niet mogelijk’, want zelfs in het onderwijs is het gelukt! Elke functie kent ook administratieve taken of overleguren die prima flexibel kunnen. Een mooie uitdaging om de millennials en opvolgende generaties ook aan de sector te blijven verbinden!

Thea Koster, voorzitter van het Techniekpact

Deze column is in december 2022 gepubliceerd in Metaal+Techniek, het magazine van de Koninklijke Metaal Unie.