Succesfactoren hoge doorstroom bèta & techniek

Sommige Nederlandse scholen blinken uit als het gaat om hun leerlingen te enthousiasmeren voor de wereld van bèta en techniek en kiezen hier meer jongeren voor profielen en vervolgopleidingen in deze richting. Wat doen zij om dit voor elkaar te krijgen?

De keuze voor bètatechniek in verschillende onderwijsrichtingen is aan het dalen. Gelukkig zijn er ook scholen die uitblinken in het enthousiasmeren van leerlingen voor de wereld van techniek. Platform Talent voor Technologie (PTvT) deed onderzoek naar de succesfactoren van scholen met een bovengemiddelde doorstroom naar bèta & techniek. Ook spraken ze docenten die op deze succesvolle scholen werken: wat doen zij om dit voor elkaar te krijgen? De resultaten zijn gedeeld tijdens een webinar op dinsdag 1 juni 2021.

Geen bestand Download
Youngworks (2021) Scholen met hoge doorstroom naar bèta & techniek

Youngworks interviewde 28 docenten van 25 verschillende middelbare scholen met een bovengemiddelde doorstroom naar het bèta- en technisch vervolgonderwijs. Wat kenmerkt de benadering op hun school en van henzelf als docent? Hoe verklaren ze zelf de hoge doorstroom richting het bèta- en technisch vervolgonderwijs onder hun leerlingen?

Geen bestand Download
Factsheet. Een hoge doorstroom, de succesfactoren , PTvT (2021)

De belangrijkste succesfactoren van scholen en docenten voor een hogere doorstroom in bèta- en technisch vervolgonderwijs.