Tools

Wil je of ga je aan de slag met hybride docentschap, dan kunnen deze tools je daarbij helpen. 

Geen bestand Download
Tips & tricks

Aan de slag met hybride docentschap of als hybride docent? Hier de tips & tricks voor zowel onderwijsinstelling, bedrijf als de hybride docent zelf. Uitprinten? Doe dit dan op A3-formaat.

Geen bestand Download
Reflectietool

Om wat voor samenwerking het ook gaat (en op welk niveau), het is goed om daar regelmatig met elkaar bij stil te staan en de balans op te maken. Deze reflectietool helpt daarbij. Het brengt naar boven wat er goed gaat maar ook waar interventie, of extra aandacht nodig is. 

Geen bestand Download
Stappenplan

Wil je als onderwijsinstelling aan de slag met hybride docentschap en wil je hier ook succesvol in zijn?  Dan zullen er eerst een paar strategische keuzes moeten worden gemaakt. Welke dat zijn? In het stappenplan staan ze overzichtelijk op een rij, inclusief de vragen die beantwoord moeten worden.

Geen bestand Download
Werving

Hoe werf je mensen die zich buiten je sector bevinden?  Welke omschrijving kies je? Welke woorden gebruik je? En welke triggers?  Deze voorbeeld vacatures kunnen hierbij helpen. Ze zijn gebaseerd op vacatureteksten uit de praktijk.

Geen bestand Download
6 C's Interactieve tool

Met uitleg over de thema's: constructie, context, competenties, credentials, coöperatie en commitment (6 C's).

Geen bestand Download
6 C's Praatplaat

Met een team aan de slag met de 6 C's? Daarvoor is deze praatplaat gemaakt. Uit te printen op A3-formaat en als ware het een placemat hebben alle teamleden gelijk alle informatie bij de hand. 

Geen bestand Download
Vier lessen over verandertrajecten

Mario Kieft (2021) Verandertrajecten zijn aan de orde van de dag. Samengevat zijn er vier lessen te leren bij verandertrajecten.