17 februari 2022

Virtuele leeromgeving voor vmbo en mbo in Keyportregio

Een technisch vak leer je voor een groot deel in de praktijk. Het inrichten van een praktijklokaal is voor scholen echter complex én kostbaar. Daarom komt in de Keyportregio binnenkort een mooie vorm van effectief 'leren in de praktijk' beschikbaar voor het vmbo en het mbo: een virtuele leeromgeving.

Trainen met simulatietechnieken is bewezen effectief, en de eerste gesprekken met het onderwijs zijn al gevoerd. De scholen zien deze virtuele vorm dan ook als een mooie aanvulling op praktijkstages en locaties zoals bijvoorbeeld wordt aangeboden door het publiek-private samenwerkingsverband CIVIL in Roermond, die een volledige praktijkruime voor installatietechniek heeft ingericht.

Wat een virtuele leeromgeving zo geschikt maakt? Onder meer het volgende:

  • kosten zijn eenmalig;
  • toepassing is altijd en overal beschikbaar;
  • veilig en risicoloos in het gebruik;
  • individuele begeleiding en kennisoverdracht gebeurt met een virtuele coach.

Meer weten hierover? Ontdek het hier:

Keyport in de media

Onlangs verscheen in Dagblad de Limburger een mooi artikel van Erwin Schmidt, over dit project om virtueel leren in te voeren in het praktijkonderwijs voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo).

In het artikel is te lezen dat softwarefirma BlueTea uit Ittervoort al software levert voor bijvoorbeeld het trainen van personeel van chemiebedrijven en ziekenhuizen. En dat Ruud Dullens van BlueTea ook al geruime tijd in gesprek is met scholen in Roermond, Weert en Venlo, over de mogelijkheden voor het praktijkonderwijs. Lees hier meer.