Home

kiezen voor techniek // PO/VO // Zuidoost

Basisschoolleerlingen (groep 7) gaan Drone Battle aan

De aula van scholengemeenschap Durendael vormt vrijdagmiddag 18 januari de arena voor een Drone Battle. Basisschoolleerlingen uit groep 7 van De Coppele (Oisterwijk), de Wichelroede (Udenhout) en Rennevoirt (Berkel-Enschot) gaan de strijd om een wisselbeker met elkaar aan. Wie kan het behendigst met een drone tussen de zelfgebouwde obstakels door vliegen?

,,Drones zijn natuurlijk helemaal van deze tijd",  vertelt Mirjam Batenburg, docent techniek op 2College Durendael. ,,Maar het gaat ook om designthinking: onderzoekend, ontdekkend en probleemoplossend denken en werken. Durendael beschikt over een flinke techniekruimte waar deze jonge leerlingen hun eigen ontwerpen kunnen bouwen. Dat doen ze onder deskundige begeleiding van Future Mindz, een organisatie die zich ten doel stelt de innovatiekracht van jonge mensen te stimuleren.”

‘Wij springen in het gat’

Het project wordt gesponsord door Platform Promotie Techniek Midden Brabant. Ook Ontdekstation 013 schaart zich erachter, zegt Will Loermans: ,,Bedrijven zitten te springen om technisch geschoolde mensen, maar ze kunnen die vaak niet vinden. Wij springen in dat gat door leerlingen die nu nog op de basisschool zitten en straks hun schoolkeuze moeten maken, op een uitdagende manier in contact te brengen met techniek.” 

Durendael wil het project uitrollen naar de tweedejaars kaderklassen op het vmbo. De scholengemeenschap is ook betrokken bij het Deltaplan Techniek.  

Bron: Brabants Dagblad
Door: Tom Tacken