Home

HBO/WO // leren in de techniek // Oost // werken in de techniek

Binnen PPS samenwerken aan energietransitie, óók tijdens coronacrisis

Ook in tijden van crises -of misschien zelfs júist- is het belangrijk dat onderwijs, bedrijfsleven en overheid elkaar blijven opzoeken en versterken. Onder meer binnen de publiek private samenwerking SEECE hebben ze dit goed begrepen. Ondanks de coronacrisis blijven zij vanuit het Centre of Expertise voor Duurzame Elektrische Energie (SEECE) samenwerken aan de energietransitie.

Hieronder enkele voorbeelden van hoe wordt samengewerkt in de huidige omstandigheden.

Een banenmotor in coronatijd: ‘Gebruik de energietransitie voor economisch herstel’
Energiemaatregelen kunnen de economie een boost geven in coronatijd. Centres of expertise - waaronder SEECE - spelen daar een actieve rol in, blijkt uit een gesprek met Marsha Wagner van de Topsector Energie. ‘Zorg dat onderwijsinstellingen, waaronder hogescholen, een goede partner zijn in de regionale energiestrategie.’

Student deelt ervaring met Operational Network Program: “Ik moet techniek voelen, zien en ruiken”
Na een zoektocht naar de ideale studie kwam Scott Tacke terecht bij het Operational Network Program, een leerwerkprogramma voor praktische hbo-technici. Nu werkt hij aan hoogspanningstechnologie bij Qirion én studeert hij Elektrotechniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Enowatts is van start: Consortium onderzoekt waterstofopslag voor Arnhemse windenergie
Kennisinstellingen, bedrijven en de gemeente Arnhem gaven 6 juni het startschot voor het project Enowatts (ENergieOpslag in WATerstof: Toepassingen en Scenario’s). Zij doen onderzoek naar een waterstofcentrale op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, voor de opslag van windenergie en een scala aan andere toepassingen

Meer informatie
Het Centre of Expertise voor Duurzame Electrische Energie (SEECE), dat onderdeel uitmaakt van het Katapultnetwerk, is een structureel samenwerkingsverband vanuit de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met energie gerelateerde partnerbedrijven en -instellingen. Kijk hier voor meer informatie.