Home

HBO/WO // leren in de techniek // MBO // Oost

Bootcamp Robotica voor Edese studenten

Robots die militairen ondersteunen bij hun werk. Het kan, maar hoe? Dat is de vraag waar 52 studenten van de Christelijke Hogeschool in Ede en Technova College Ede zich over bogen tijdens de Bootcamp Robotica van 14 tot en met 16 maart op de Soldaat Ketting Olivier Kazerne in Soesterberg.

Knooppunt Techniek organiseerde voor de 7e keer een onderwijsbootcamp waarbij studenten van verschillende opleidingen en niveaus samenwerken aan een opdracht vanuit het bedrijfsleven.

Specialisten van het ministerie van Defensie, betrokken bedrijven en Olmia Robotics hebben de studenten voorzien van inhoudelijke kennis. Docenten van de CHE en Technova hebben de studenten gecoacht. De bedrijven Qing, Cellro en Codian Robotics hebben workshops verzorgd op het gebied van industriële robots en Digital Twin.

Het zoemt en het rinkelt in de hal op de kazerne. Overal liggen draadjes, boutjes en moertjes. Prototypes van robots in the making, omringd door gefronste gezichten. Voor meer beleving, bekijk de video’s van de creatie, prototypen en presentaties.

Tijdens de bezoekersdag van Purple Nectar 2019 (een internationaal evenement waar tientallen bedrijven hun innovaties tonen) kregen de studenten hoog bezoek: luitenant-admiraal Rob Bauer toonde grote belangstelling voor zowel de producten als de wijze waarop is samengewerkt tussen onderwijs (mbo/hbo) en Defensie. 

Tekst loopt door onder de foto's

 

Meer weten? Kijk dan hier: 

Geïnteresseerd in bijzondere onderwijsprojecten? Bezoek de website van Knooppunt Techniek: www.knooppunttechniek.nl en/of neem contact op via info@knooppunttechniek.nl