Home

Cottus en UWV openen met vakschool deuren naar toekomst in techniek

Dit project draagt bij aan de realisatie van Doel 12

Voor Sandor Görtz is het een belangrijke graadmeter. Pas wanneer hij bij een werkzoekende tijdens een kennismakingsgesprek over techniek een twinkeling in de ogen ziet, weet hij dat het goed zit. Als directeur Personeel & Organisatie bij opleidings- en detacheringsbureau Cottus werkt hij landelijk met UWV samen om werkzoekenden naar een duurzame toekomst te leiden als lasser, medewerker metaalbewerking, elektromonteur of werktuigbouwkundige.

"Dat is nodig ook, want we hebben in onze sector al lange tijd te maken met personeelstekorten", legt hij uit. "De verwachting is ook dat dit voorlopig zo blijft. Er zijn weinig jongeren die vanuit een technische opleiding doorstromen, vandaar dat we ons onder andere richten op mensen die geen werk hebben, techniek interessant vinden en een overstap als zij-instromer overwegen. Hiervoor zijn we enkele jaren geleden via een sectoraal plan in de regio Twente met UWV in contact gekomen. Die samenwerking beviel zo goed, waardoor we het vervolgens landelijk hebben uitgebreid."

Met vestigingen in Almelo, Almere, Apeldoorn, Heerenveen, Helmond, Hoogeveen, Lichtenvoorde, Nijmegen en Sittard is Cottus inmiddels binnen Nederland in verschillende gebieden als opleider en detacheerder actief. Werkzoekenden die bij UWV aangeven een loopbaanstap naar de techniek te ambiëren, kunnen bij Cottus een kennismakingsgesprek krijgen. "Het is daarin vooral een kwestie van elkaar goed in de ogen kijken en ontdekken waarom de werkzoekende zo graag aan de slag wil in de techniek", zo gaat Görtz verder. "Motivatie is heel belangrijk. We kunnen iemand technische competenties aanleren, maar het staat of valt uiteindelijk met zijn of haar instelling. En die is te herleiden aan de twinkeling in de ogen. Zijn zowel wij als de kandidaat vervolgens nog enthousiast? Dan kan hij of zij bij ons een dagje komen meelopen als bijvoorbeeld lasser. Helm op, apparaat in de hand en beginnen maar."

Bij aanhoudend enthousiasme kan de kandidaat met behoud van zijn WW-uitkering bij de vakschool van Cottus beginnen met een leertraject van veertien weken. De eerste vier weken zijn klassikaal. Lassers worden in die periode opgeleid tot lassers op niveau 2, waarvoor zij zowel een theorie- als praktijkexamen dienen af te leggen. Kandidaten elektrotechniek krijgen na die vier weken geen examen, maar een bewijs van deelname. Vervolgens gaan zowel de lassers als de metaalelektro-leerlingen twaalf weken stagelopen bij één van de vaste bedrijven die bij Cottus personeel inhuren, waaronder VDL en Campina. Uiteindelijk worden de deelnemers opgeleid tot het niveau van junior, daarna komen ze bij Cottus in dienst en kunnen ze een reguliere bbl- of avondopleiding doen.

Volgens Johan van der Kleij, landelijk adviseur werkgeversdienstverlening bij UWV, is het vakschooltraject van Cottus voor werkzoekenden een unieke mogelijkheid om in de technieksector aan het werk te komen. "De opleidingen van Cottus zijn kleine trajecten en vormen maatwerk. Het voordeel is dat zij kandidaten vervolgens kunnen detacheren, waardoor ze daadwerkelijk meteen na de opleiding betaald aan het werk kunnen. Meer dan 90% van de werkzoekenden die vanuit de WW op de vakschool van Cottus begint, stroomt uit naar een baan. Tot nu toe hebben in 2019 al meer dan vijftig kandidaten succesvol bij Cottus een opleiding afgerond in de metaalelektro. Bovendien gaat Cottus binnenkort schilders, die normaal gesproken tijdens de wintermaanden in de WW terecht komen, opleiden tot onder andere elektromonteur. Hierdoor kunnen deze schilders straks het hele jaar door aan het werk blijven en hoeven ze geen beroep meer op een WW-uitkering te doen. Dit geeft aan dat Cottus en UWV elkaar dus versterken."

Ook Görtz is enthousiast over de samenwerking. "Vanuit UWV wordt er goed meegedacht, er zijn korte lijnen, de samenwerking verloopt laagdrempelig en we begrijpen elkaars business en noodzaak. We weten dus wat we van elkaar kunnen verwachten."

Dat de Cottus-vakschool deuren naar een nieuwe toekomst kan openen, heeft Ekrem Islami (51) inmiddels ervaren. Tot maart van dit jaar was hij werkzaam als pakketbezorger, totdat zijn leven er plotsklap anders uit kwam te zien. "Het bedrijf waar ik voor werkte, hield op te bestaan", zo blikt hij terug. "Omdat ik vóór mijn komst vanuit Kosovo naar Nederland in de elektro werkte, ben ik tijdens mijn zoektocht naar werk bij Cottus uitgekomen. Er zit echter een groot verschil tussen de metaalelektro in Kosovo en de metaalelektro in Nederland. Vandaar dat ik via de vakschool van Cottus in Heerenveen een opleiding heb gevolgd. Dat traject is me heel goed bevallen, inmiddels ben ik via Cottus Hoogeveen in de bouw werkzaam als leerling elektromonteur. Het mooie is dat ik elke dag blijf leren, dat geeft me een goed gevoel."

Deze case draagt bij aan de realisatie van doel 12 van het Techniekpact: Vakkrachten behouden door te investeren in duurzame inzetbaarheid van technici.

MEER CASES BIJ DOEL 12