Home

kiezen voor techniek // PO/VO

Denk mee over het onderwijs van morgen!

Laatste feedbackronde Curriculum.nu

Wat moeten onze leerlingen kennen en kunnen? Over deze vraag hebben 150 leraren en schoolleiders zich het afgelopen jaar gebogen voor Curriculum.nu. Op 7 mei hebben de negen ontwikkelteams hun plannen voor de onderwijsinhoud van morgen gepresenteerd. Deze voorstellen vormen de basis voor de herziening van de kerndoelen voor het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Wilt u meedenken over het onderwijs van morgen? Dan is dit uw laatste kans!

Inmiddels is de allerlaatste feedbackronde binnen Curriculum.nu van start gegaan, deze loopt nog tot 11 augustus 2019. In deze ronde is het mogelijk om te reageren op de voorstellen van de ontwikkelteams, die de basis vormen voor het nieuwe kerncurriculum. Nieuw in deze ronde is dat er ook aandacht is voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Geef uw feedback

De negen ontwikkelteams hebben, ieder voor hun eigen leergebied een stevige basis van kennis en vaardigheden uitgewerkt. Deze kunt u hier vinden. Om feedback te geven gaat u naar deze pagina. Ook hebben de teams binnen hun leergebied vier verbindende thema’s verwerkt die voor leerlingen met het oog op hun toekomst van belang zijn: duurzaamheid, globalisering, technologie en gezondheid.

Hier treft u een toolkit waarin meer informatie te vinden is over de domeinen, aangevuld met handige doorkliklinks naar hoofdlijnen, de voorstellen en ook de mogelijkheid om feedback te geven.

Kijk hier voor meer informatie over Curriculum.nu en het proces.