Home

Zuidwest

Dow schenkt half miljoen aan Centrum voor TopTechniek

Op zaterdag 10 oktober overhandigde President Anton van Beek van Dow Benelux een cheque ten bedrage van vijf ton aan burgemeester Jan Lonink en wethouder Cees Liefting van Terneuzen. Hiermee wil Dow Benelux investeren in een nieuw Centrum voor Toptechniek.

Het Centrum voor TopTechniek moet er voor zorgen dat meer vmbo-leerlingen doorstuderen aan het middelbaar beroepsonderwijs. Techniekleerlingen van de vier middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen kunnen straks in het vierde jaar naar het nieuwe centrum dat wordt ingericht in het gebouw van Scalda.

De technische mbo-opleidingen van Scalda komen ook in het nieuwe centrum. Die opzet moet er voor zorgen dat meer vmbo-ers in de toekomst verder studeren.

Nadat het er eerder dit jaar nog op leek dat overheden en bedrijfsleven niet genoeg geld voor het opzetten van een Centrum voor TopTechniek bijelkaar kregen, is de verwezenlijking nu dichtbij. Afgelopen zomer kwamen de drie gemeenten, de provincie en het bedrijfsleven al tot een akkoord om met ingang van het schooljaar 2017-2018 het centrum in bedrijf te nemen. De Terneuzense wethouder Cees Liefting hoopt dat het centrum al een jaar eerder kan starten

Bron: www.pzc.nl