Home

Oost // werken in de techniek

GiveAgo winnaar Gelderland Arbeidswijs

GiveAgo van Etienne Lieben is de winnaar van Gelderland Arbeidswijs 2018. Met Gelderland Arbeidswijs zoekt de provincie nieuwe ideeën voor de arbeidsmarkt van morgen. GiveAgo is een app met filmpjes en verhalen die scholieren helpt met het zoeken naar een studie of baan met passie. GiveAgo is eveneens de winnaar van de publieksprijs. Gedeputeerde Conny Bieze reikte de prijzen uit.

Technologische Revolutie
Gelderland Arbeidswijs is een open innovatietraject waarin iedereen wordt uitgedaagd om met nieuwe oplossingen te komen voor de tekorten op de arbeidsmarkt. Het thema van de editie van 2018 is: 'Technologische Revolutie! Nieuwe kansen voor leren en werken'.

Gedeputeerde Conny Bieze: "De economie verandert razendsnel door digitalisering en robotisering. Het werk verandert mee. Nieuwe banen vragen nieuwe vaardigheden. Met Gelderland Arbeidswijs zoeken we nieuwe oplossingen voor de arbeidsmarkt van morgen."

Gelderland Arbeidswijs
Van de 22 inzendingen bereikten er 5 de finale: GiveAgo, Codeclub Gelderland, BuitenGewoonWerk, Toegankelijk Internet voor Iedereen en Naar een Toekomstbestendig Retail. Zij ontvingen € 1.500 om hun idee verder uit te werken.

Tijdens de finale verrasten de finalisten de jury met inspirerende pitches. GiveAgo wint de hoofdprijs van €10.000 en professionele begeleiding bij de doorontwikkeling van het idee door WiseUp Consultancy. De publieksprijs van €2500 gaat eveneens naar GiveAgo. 

Kijk voor meer informatie over Gelderland Arbeidswijs en GiveAgo op de website Onderwijs en Arbeidsmarkt