Home

kiezen voor techniek // Noordwest // VMBO

Goede opkomst Week van de Techniek in Amersfoort

Ruim 1570 vmbo-leerlingen uit Eemland bezochten afgelopen week de Week van de Techniek. Ze maakten kennis met de mogelijkheden van van leren en werken in de techniek. De Week van de Techniek wordt georganiseerd door Stichting TechNet Eemland op gastlocatie Wereld voor techniek in Amersfoort. Wethouder Koser Kaya van gemeente Amersfoort ontving donderdagochtend de leerlingen van de Meerwaarde uit Barneveld en nodigde hen uit vooral veel te ontdekken en ervaren.

Techniek is overal. Niet alleen in de industrie, maar juist ook in de gewone, dagelijkse zaken speelt techniek een hoofdrol. Gezien de doorlopende technische ontwikkelingen van producten en diensten, is de techniek ook in de toekomst een belangrijke werkgever. Voldoende instroom in techniekopleidingen is van belang, zodat ook in de toekomst voldoende technische vakmensen beschikbaar zijn.

Vmbo-leerlingen gingen zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Zij maakten kennis het vormgeven van metaal en productietechnieken in de metaal, VR brillen, lassimulatie, besturingstechniek, autotechniek, robotica, en het maken van een digitale dobbelsteen, schilderen en het effect van transport en logistiek. Ook was er een zorgrobot, konden zij proefjes doen bij laboratorium techniek en een brug bouwen bij de bouw. Met deze ervaringen kunnen zij een betere keuze maken voor hun studierichting.

Bron: DeStadAmersfoort.nl
Het hele artikel kunt u hier lezen.

Stichting TechNet Eemland organiseert jaarlijk, samen met haar samenwerkingspartners, de Week van de Techniek. Ook is zij actief in de ontwikkeling van sterk technisch onderwijs in de regio Eemland. Geïnteresseerde organisaties die willen aansluiten, kunnen contact opnemen met techniek@techneteemland.nl