Home

kiezen voor techniek // PO/VO

DesignWeek@school en SAP bereiden leerlingen voor op de toekomst

Stichting DesignWeek@School wil zoveel mogelijk scholen kennis laten maken met 21e-eeuwse vaardigheden. Leerlingen leren bijvoorbeeld design thinking, computational thinking & programmeren en leraren worden ondersteund met de integratie van deze vaardigheden in de dagelijkse lessen. De stichting heeft nu ook haar krachten gebundeld met technologiebedrijf SAP Nederland: samen willen zij zoveel mogelijk leerlingen voorbereiden op de toekomst.

Consultants van SAP ondersteunen bij de begeleiding van workshops en lesprogramma's op scholen. Ook verleent het technologiebedrijf financiële steun aan het project.  

Technologische ontwikkelingen veranderen de wereld razendsnel en diverse maatschappelijke vraagstukken vragen om creatieve en originele inzichten. Dit vraagt om vaardigheden als programmeren, probleemoplossend denken, inlevingsvermogen en samenwerken. Het is voor veel scholen lastig om die vaardigheden te integreren in het bestaande lesprogramma. Leraren beschikken niet altijd over voldoende tijd en kennis om hier actief mee aan de slag te gaan.

De stichting wil in samenwerking met het bedrijfsleven kinderen én leraren op een uitdagende en leuke manier laten kennismaken met 21e-eeuwse vaardigheden en hen laten ervaren wat deze vaardigheden kunnen betekenen voor maatschappij. Het project, dat eind 2016 van start ging, richt zich met name op basisschoolleerlingen.

Het hele artikel kunt u hier lezen.

Bron: Dutch IT-channel (door: Wouter Hoeffnagel - redacteur Dutch IT-channel en Executive-People)

Meer informatie
Stichting DesignWeek@school heeft zich als missie gesteld zoveel mogelijk scholen een vliegende start te geven bij het opnemen van 21e eeuwse vaardigheden programmeren, computational thinking en design thinking in het reguliere lesprogramma. Kinderen ervaren hoe leuk deze vaardigheden zijn en hoe zij deze door samenwerken in kunnen zetten voor een duurzame samenleving.

Technologiebedrijf SAP Nederland is een dochteronderneming van SAP SE en verantwoordelijk voor alle activiteiten in Nederland. Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering.