Home

kiezen voor techniek // PO/VO

Knappe prestaties tijdens regiofinales FIRST® LEGO® League

Afgelopen weekend hebben er diverse FIRST® LEGO® League regiofinales plaatsgevonden. De FIRST® LEGO® League daagt kinderen (9-14 jaar) uit om te denken als wetenschappers en technici. In het seizoen 2017/2018 (die in het teken staat van HYDRO DYNAMICSSM) leren zij van alles over water – hoe we aan water komen, het transporteren, gebruiken of afvoeren.

Tijdens het HYDRO DYNAMICSSM seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan waardes als sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal. Hier kunt u de data van de regiofinales die al bekend zijn en overige belangrijke data.

Hieronder een kleine greep uit de knappe prestaties van afgelopen weekend uit diverse regionale media:

  • Het team van het Metis Montessori Lyceum Amsterdam heeft zaterdag de hoogste score gehaald bij de eerste editie van de First League Lego Finale ’t Gooi en omstreken, die gehouden werd in de Vitusmavo in Naarden. Zo laat De Gooi- en Eemlander weten.

  • Op de website van BN De Stem is te lezen dat het team X-landers 8.0 van basisschool de Zonneberg in Kruisland afgelopen vrijdag eerste is geworden bij de regiofinale van de First Lego League. De leerlingen gaan door naar de Beneluxfinale volgend jaar. 

  • BRON, het onafhankelijke nieuwsmedium van en voor Fontys Hogescholen, vermeldt dat de campus Stappegoor in Tilburg zaterdag alweer toe was aan zijn negende finale. En dat op de campus Rachelsmolen in Eindhoven volgende maand zelfs een feestje wordt gevierd vanwege de tiende eindstrijd.

  • Op Weblog Zwolle is te lezen dat team NXTgen van JenaXL de tiende regiofinale heeft gewonnen en dat zij naast de hoofdprijs ook met de Robotprestatieprijs naar huis gingen.

  • De Leeuwarder Courant schrijft dat zelfgebouwde en geprogrammeerde Lego-robotjes de strijd met elkaar aan zijn gegaan, zaterdag tijdens de eerste Friese regiofinale van FLL in Sint Annaparochie (+video).

FIRST LEGO League is een van de initiateven van Stichting Techniekpromotie