Home

kiezen voor techniek // Zuidwest

Summerschool: Kennis maken met maritieme techniek

Maandag 14 augustus gaat al weer de vierde summerschool 2017 van deze zomer van start! Iedere maandag van 17 juli t/m 14 augustus scheept er een groep van maximaal 15 meiden in voor een Summerschool.

Met het organiseren van de Summerschool wil het Centrum voor innovatief vakmanschap - CiV Maritieme Techniek - meiden van Rotterdam Zuid en Dordrecht van groep 7 en 8 van de basisschool betere kansen bieden. Tijdens de Summerschool maken de meiden kennis met (maritieme) techniek en varen, maar ook met 3D breien. Hiermee hoopt men dat de deelnemende meiden een beter beeld krijgen van de mogelijkheden die er op dit gebied zijn. Hierdoor kunnen ze een bewustere keuze maken of werken in de techniek bij ze past of wellicht ook helemaal niet. Bovendien maken ze kennis met het Da Vinci College en het Scheepvaart en Transport College, die opleidingen aanbieden op het vlak van algemene en maritieme techniek, zee- en binnenvaart en logistiek.

De Summerschool wordt dit jaar aangeboden vanuit het CIV maritieme techniek. Dit is een publiek-private samenwerking waarin het Da Vinci College en het Scheepvaart- en Transport College samenwerken. De meiden verblijven 4 nachten aan boord van het STC opleidingsschip prinses Christina. Gedurende de week is er een uitgebreid programma met onder andere een ‘reddingsvesten-test’, bezoek aan een 3D breiatelier en de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Daarnaast worden Scheepswerf Slob en de Rotterdamse havens bezocht. En natuurlijk is er ook een bonte avond! Zo veel mogelijk activiteiten en belevenissen leggen de dames zelf vast door middel van vloggen. Daarnaast zijn de belevenissen van de dames te volgen via facebook: https://www.facebook.com/SummerSchool2017.eu/ en youtube: https://youtu.be/1xfbw3_h7N4