Home

kiezen voor techniek

‘Technasium Top Award 2018: Viruskenner’ van start!

Op maandag 9 januari is het startschot gegeven voor het project ‘Technasium Top Award 2018: Viruskenner’ (TTA). Dit gebeurde tijdens een speciale docentenmiddag die werd georganiseerd door opdrachtgever Prof. Dr. Eric van Gorp. O&O-docenten uit het hele land werden uitgenodigd om naar het Erasmus Medical Center in Rotterdam te komen. Daar kregen zij uitleg over het beroep dat dit jaar centraal staat tijdens de TTA, namelijk infectioloog/viroloog.

Van Gorp gaf de aanwezige docenten een uitgebreide toelichting op de opdracht waar de derdejaars technasiumleerlingen mee aan de slag gaan. De leerlingen gaan een risicoanalyse maken op basis van kennis over virussen en uitbraken in het verleden. Ook maken ze een advies op het te volgen preventieprotocol. De docenten kregen tips voor het coachen van de leerlingen bij deze opdracht.

Ieder technasium voert het project op de eigen school uit. Dit kan vanaf januari tot en met april 2018. Scholen kunnen zelf experts betrekken bij het project. Ieder technasium vaardigt één team af naar de landelijke finale. De teams die een plek in de finale veroveren mogen hun preventieadvies in de vorm van een wetenschappelijke poster aan een deskundige jury pitchen. De jury kijkt naar de meest innovatieve en inhoudelijk goede ideeën. Maar ook naar de presentatie en de wijze waarop de groep als team opereert.

Technasium Top Award en Viruskenner werken dit jaar voor het eerst samen. Lees hier meer.

ScienceMakers

In 2015 en 2016 zijn tijdens de eerste en tweede editie van het ScienceMakers Awards Gala winnaars van zowel Techasium Top Award als Viruskenner, samen met ruim 150 andere Nederlandse prijswinnaars, gehuldigd voor hun bijzondere prestaties. Tijdens de derde editie in 2017 waren de winnaars van Viruskenner ook van de partij, Technasium Top Award heeft toen eenmalig niet plaatsgevonden.

Tijdens het ScienceMakers Awards Gala worden jaarlijks jonge grootse denkers en doeners uit Nederland gehuldigd voor hun bijzondere prestaties bij één van de vele nationale of internationale wedstrijden op het gebied van wetenschap, technologie en maken.