Home

Andre Kuipers // kiezen voor techniek // Noordwest

Utrechtse leerlingen bezoeken Collegetour André Kuipers

Vandaag, vrijdag 10 maart, gaf André Kuipers, ambassadeur van het  Techniekpact, een Collegetour in TivoliVredenburg Utrecht. Ruim driehonderdvijftig basisschoolleerlingen uit de regio Utrecht deden hieraan mee. Astronaut André Kuipers nam hen mee op een boeiende reis door de wereld van de ruimtevaart, wetenschap en techniek. Ook waren er workshops en werden er speciaal voor deze dag drie planetaria opgebouwd in TivoliVredenburg.

In de collegetour leerden de leerlingen over zwaartekracht, gewichtloosheid en wetenschappelijke onderzoek in de ruimte. André Kuipers gaf antwoord op vragen van de leerlingen onder leiding van journalist en ruimtekenner Sander Koenen. Voor en na het college van André Kuipers gingen de leerlingen in workshops zelf aan de slag. Ook konden ze zich vergapen aan de wereld van de sterren en planeten in één van de drie planetaria die speciaal voor deze dag in TivoliVredenburg werden geplaatst.

Alle scholen aan de slag met Wetenschap en Techniek
Wetenschap en techniek is een belangrijk speerpunt in de regio Utrecht. Verschillende partners uit de regio werken samen om meer aandacht hiervoor te genereren en basisscholen te laten zien hoe je aan de slag kunt met Wetenschap en Techniek. In het Nationaal Techniekpact is afgesproken dat in 2020 alle basisscholen wetenschap en techniek aanbieden aan hun leerlingen. André Kuipers wil als ambassadeur van het Techniekpact veel basisschoolleerlingen en leerkrachten enthousiast maken hiervoor. 

De Techniekpact Collegetour met André Kuipers is mogelijk gemaakt door Techniekpact partners regio Utrecht, gemeente Utrecht en de universiteit Utrecht.
De Collegetour werd georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Universiteit Utrecht in samenwerking met Sonnenborgh - museum & sterrenwacht en het Universiteitsmuseum Utrecht.

Tijdens de collegetour heeft een vlogger van het Wetenschapsknooppunt Universiteit Utrecht een aantal leuke filmpjes gemaakt. Ook André Kuipers heeft een vlog gemaakt. De andere filmpjes zijn terug te vinden op twitter via @wkuu_utrecht