Home

leren in de techniek // MBO // Noordwest

Koning opent Tech Campus Nieuwegein

Op donderdag 24 januari heeft koning Willem-Alexander in Nieuwegein de Tech Campus van het ROC Midden-Nederland geopend. 

De school biedt verschillende technische leerroutes, vaak in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven. Dat staat te springen om technisch geschoold personeel.

Veertig jaar geleden opende op dezelfde plek aan de Harmonielaan prins Claus ook een school. Dat was toen streekschool Gildevaart, een van de voorlopers van het ROC. De prins luidde destijds een bel; zijn zoon Willem-Alexander zette vandaag via de rode knop een door leerlingen zelf geprogrammeerde grijp-arm in beweging, die vervolgens een lintje doorknipte.

Keihard nodig

De Tech Campus bestaat uit vier kleinschalige mbo-opleidingen, die ook van elkaar willen leren: het Tech College, het ICT College, het Automotive College en het Bouw & Interieur College. "Als je hier straks klaar bent, kun je haast wel zeker zijn van een baan. Bedrijven komen nu al vragen of we stage komen lopen”, vertelt Daan de Leeuw, derdejaars student mechatronica.

In augustus vorig jaar opende koning Willem-Alexander voor het eerst het mbo-schooljaar. Dat deed hij bij het ROC Tilburg, waar hij toen de loftrompet stak over het middelbaar beroepsonderwijs: "Mbo’ers zorgen ervoor dat we een dak boven ons hoofd hebben en dat we droge voeten houden in de polder. Het zijn de mbo’ers die Nederland laten draaien. Laat dit duidelijk zijn: wij hebben jullie keihard nodig.”

Bron: de Gelderlander
Het hele artikel kunt u hier lezen.