Home

kiezen voor techniek // PO/VO // Zuidwest

Leerlingen regio Rijnmond maken zich op voor regiofinale FIRST® LEGO® League

Leerlingen van diverse po- en vo-scholen uit de regio Rijnmond ontmoeten elkaar op 23 en 24 november in het Innovation Dock van de RDM Campus tijdens de regiofinale van de internationale robotica wedstrijd FIRST® LEGO® League. Met een zelfgebouwde robot van LEGO, voeren de leerlingen opdrachten uit binnen het thema ruimte en ruimtevaart. De drie best presterende teams van deze regiofinale veroveren een plek in de Benelux finale.

FIRST® LEGO® League (FLL®)
De FLL® is een robotica wedstrijd die jongeren in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar uitdaagt om de rol van Wetenschap & Technologie in de maatschappij te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten met een jaarlijks wisselend thema. De deelnemers werken samen in teams van maximaal 10 kinderen en bedenken een praktisch probleem binnen het thema, dat moet worden opgelost. Met LEGO MINDSTORMS leren de kinderen hoe ze een eigen robot ontwerpen, bouwen en programmeren om vervolgens verschillende missies uit te voeren in de robotwedstrijd. De kinderen worden door een jury beoordeeld op de robotprestatie, het project onderzoek, het robotontwerp en het samenwerkingsproces. FLL® is een internationale robotica wedstrijd in méér dan 70 landen met ruim 250.000 scholieren.

Thema: Into Orbit
Het thema van deze editie van de FLL® stelt de wereld van de ruimte en ruimtevaart centraal. De leerlingen verkennen, innoveren en werken samen om door de aardse beperkingen heen te breken. Into Orbit!

Regiofinale Rijnmond
Op 23 november ontmoeten 34 teams van het voortgezet onderwijs uit de regio Rijnmond elkaar tijdens de regiofinale in het Innovation Dock op de RDM Campus in Rotterdam. Een dag later, op 24 november, is het de beurt aan 22 teams van het basisonderwijs. De scholen komen uit Rotterdam, Barendrecht, Hellevoetsluis, Zwijndrecht, Oud-Beijerland, Maassluis, Spijkenisse, Sliedrecht, Schoonhoven, Heerjansdam, Bergschenhoek, Ridderkerk, Papendrecht, Oostvoorne, Oude Tonge en Dordrecht. De regiofinale is gratis toegankelijk voor publiek.

De drie best presterende teams veroveren een plek in de Benelux finale op 16 februari 2019.
 

23 & 24 november
Innovation Dock op de RDM Campus
RDM Kade 59, Rotterdam
 
Kijk hier voor meer info over de FIRST® LEGO® League Rijnmond.

De FIRST® LEGO® League Rijnmond wordt georganiseerd door Stichting DOENK i.s.m Hogeschool Rotterdam en Techniek College Rotterdam