Home

algemeen // werken in de techniek // Zuidoost

Sectorplan Zuidoost-Brabant: werklozen sneller helpen aan een baan

EINDHOVEN (uit Eindhovens Dagblad) - Werkgevers, bonden en de provincie gaan werk maken van het naar een baan leiden van werklozen in de regio. Daarvoor wordt het sectorplan voor de arbeidsmarkt in Zuidoost-Brabant in een periode van twee jaar uitgevoerd.

De kosten voor het plan bedragen 4,6 miljoen euro, waarvan de helft wordt gesubsidieerd met zogeheten Asschergelden van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In totaal zullen 740 deelnemers naar een werkgever worden geleid.

Samenwerking
Het sectorplan is ingediend door een samenwerkingsverband van de stichting Werkgevers Zuidoost-Brabant (WZOB), de vakbonden FNV, CNV en De Unie en de provincie Noord-Brabant. De organisaties die de vijf projecten uitvoeren zijn ook bij de plannen betrokken. Behalve de 2,3 miljoen euro subsidie van het ministerie worden ze gefinancierd door de werkgevers die 2 miljoen euro uitgeven en de provincie met een bijdrage van 233.000 euro.

Zo'n 1,5 miljoen euro wordt uitgegeven voor het project Techpool. Hierin worden 200 deelnemers opgeleid en voorbereid voor moeilijk te vervullen technische vacatures zoals die van lasser, verspaner, plaatwerker en procesoperator. De deelnemers krijgen een arbeidscontract van de Techpool en worden part-time opgeleid door Brainport Industries College. Randstad Techniek zet ze tegelijk in bij werkgevers in de regio.

Lees het hele artikel >>hier<< op de website van het Eindhovens Dagblad.