14 februari 2022

Nieuwe website Geef IT Door gelanceerd om jongeren meer inzicht te geven in ICT-mogelijkheden

De Human Capital Agenda ICT (HCA ICT) heeft op vrijdag 11 februari 2022 de vernieuwde website van Geef IT Door gelanceerd. Met Geef IT Door krijgen jongeren meer inzicht in de mogelijkheden die ICT hen biedt. Waar hun interesse ook ligt, ICT-kennis is belangrijk binnen ieder beroep. Op de nieuwe website is het aanbod van Geef IT Door beter zichtbaar en toegankelijker voor zowel ICT-professionals als scholen.

Aanbod
Het aanbod van Geef IT Door bestaat uit verschillende toolkits voor zowel IT-professionals als scholen. Zo biedt de website tips voor docenten, een evaluatieformulier om de gastles van de IT-professional te beoordelen en een informatieportal zodat leerlingen na een gastles zelf meer kunnen leren over ICT. Daarnaast biedt de website lesmateriaal voor IT-professionals met diverse onderwijsthema’s waaruit gekozen kan worden. Het lesmateriaal is op de website weergegeven in de vorm van downloadbare presentaties die de IT-professional kan gebruiken tijdens een gastles op een school. 

Samenwerking met Jet-Net & TechNet
Om de gastlessen mogelijk te maken, werkt Geef IT Door samen met Jet-Net & TechNet; een groot landelijk netwerk waarbinnen bedrijven en scholen samenwerken om jongeren in het onderwijs zelf de wereld van techniek te laten ervaren. Zo maakt Geef IT Door gebruik van het matchingssysteem van Jet-Net & TechNet. Dit matchingsysteem zorgt ervoor dat IT-professionals gekoppeld worden aan scholen. Samen met Jet-Net & TechNet maakt HCA ICT zo meer jongeren enthousiast voor een opleiding in de IT. Aanmelden als professional of het aanvragen van een gastles kan via deze aanmeld- en aanvraagpagina.

Aanmelden
Er zijn inmiddels al tientallen gastlessen verzorgd door Geef IT Door. Toch kiezen nog altijd weinig jongeren voor een opleiding in de IT. Tijd om daar verandering in te brengen! Daarom kunnen IT-professionals die graag hun kennis over IT willen delen met scholieren en scholen die op zoek naar een IT-professional om scholieren enthousiast te maken voor een opleiding in de IT, zich nu aanmelden via dit formulier.