14 februari 2023

Publieksstemming Prins Friso Ingenieursprijs 2023 geopend

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft onlangs de drie finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2023 bekend gemaakt. Voor het eerst zijn alleen vrouwen genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding. Naast de juryprijs, wordt ook de publieksprijs uitgereikt. De stembussen voor de publieksstemming zijn geopend vanaf dinsdag 14 februari tot en met maandag 13 maart. De prijzen worden uitgereikt op woensdag 15 maart 2023 op de Dag van de Ingenieur.

De kanshebbers zijn:

  • Kerusha Lutchmiah, rioolwaterspecialist bij ingenieursbureau Royal HaskoningDHV
  • Simone de Rijke, adviseur kunstwerken en teamleider parametrisch ontwerp bij ingenieursbureau Antea Group
  • Jacquelien Scherpen, hoogleraar en directeur van het Groningen Engineering Center van de Rijksuniversiteit Groningen

Stemmen
De portretten van de drie finalisten zijn te vinden op de website van KIVI, waar het publiek ook kan stemmen. De stembussen voor de publieksprijs zijn open tot en met maandag 13 maart 2023.

Achtergrondinformatie
Op woensdag 15 maart 2023, zal KIVI de prijs voor de negende keer uitreiken. Voor deze prijs komen ingenieurs in aanmerking die zich in hun werk onderscheiden in de vier competenties: expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact. De prijs in vernoemd naar prins Friso, die ingenieur Luchtvaart- en Ruimtetechniek was en lid van KIVI.

Met de Dag van de Ingenieur en de Prins Friso Ingenieursprijs wil KIVI ingenieurs in de spotlights zetten en hun expertise en vindingrijkheid tonen aan een breder publiek. 
Op de website van KIVI is meer informatie te vinden over de Prins Friso Ingenieursprijs en de Dag van de Ingenieur.