Bron: Unsplash

1 februari 2023

Succesvolle Katapult training "pps voor beleidmakers" wordt ook in 2023 georganiseerd

In 2022 hebben ruim vijftig beleidsmensen, uit kennisinstelling of overheid, de Katapult training "pps voor beleidsmakers" succesvol afgerond. Met nieuwe inzichten, tools en opgedane kennis en contacten hebben zij een helder beeld gekregen van de mogelijkheden van publiek-private samenwerking (pps). Vanwege het succes zal de training ook in 2023 worden georganiseerd. De eerstvolgende trainingen vinden plaats op 7 en 28 maart.  

De kennis en inzichten die deelnemers tijdens de training opdoen, kunnen ze de komende jaren bij hun eigen organisatie inzetten om zo de actieve betrokkenheid in pps-verbanden te versterken. En daarmee met hun samenwerkingspartners maximale impact te bereiken.

Waarom deze training?
Pps’en zijn niet meer weg te denken uit de wereld van onder meer kennisinstellingen / onderwijsinstellingen met hun partners, overheden en bedrijfsleven. Je kunt er niet meer om heen en het aantal groeit snel! Met maar liefst 450 samenwerkingsverbanden tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven is het Katapult netwerk flink in beweging. Continu spannen betrokkenen zich in om antwoorden te geven op het omgaan met de razendsnelle ontwikkelingen en vraagstukken in onze maatschappij. Maar wat is zo'n pps nou precies? En wat voor rol zou een pps kunnen spelen binnen jouw ecosysteem? Tijdens deze training worden deelnemers meegenomen in de wereld van pps en worden de nodige tools en instrumenten aangereikt om intern vervolgstappen mee in gang te zetten. Dat kan zijn het eerste prille begin van pps-vorming, maar het kan ook ingezet worden na de eerste ervaringen en de vraag om herijking, vervolg, doorstart en verdere ontwikkeling.

Inschrijving nu geopend
Vanwege het succes van de trainingen die in 2022 hebben plaatsgevonden heeft Katapult besloten om ook dit jaar weer trainingen te organiseren. De eerstvolgende trainingen vinden plaats op 7 maart en 28 maart van 13.00 tot 17.00 uur in Utrecht. 
Houd jij je binnen jouw organisatie (kennisinstelling of overheid) bezig met beleid en heb je behoefte aan meer inzicht, kennis en begrip omtrent pps-vorming en ontwikkeling? De inschrijving is geopend.

Spin off

Inmiddels heeft Katapult, deels voortkomend uit de verschillende trainingen en andere activiteiten, een reeks aan diensten ontwikkeld om individuele organisaties ook van dienst te zijn met “in-company” trainingen op maat, coaching-sessies, strategiesessies en het begeleiden van planvorming, herijking en verdere ontwikkeling. Diverse succesvolle trajecten zijn reeds uitgevoerd. Doel vanuit het Katapult netwerk is daarbij niet een commerciële aanpak, maar alles is gericht op het delen van kennis, het onderling laten hergebruiken van eerdere ervaringen en het als geheel versterken en verder ontwikkelen van het groeiende netwerk van pps’en.

Mocht er binnen jouw organisatie behoefte zijn aan specifieke “in-company”-ondersteuning of training door een van onze verbonden experts, neem dan gerust vrijblijvend contact met Katapult op.